Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ταυλανδέζικα κεφτεδάκια
Υλικά
- Για τα κεφτεδάκια:
- Μισό κιλό κιμάς
- 1 κουταλάκι ψιλοκομμένο σκόρδο
- 1 βλαστός λέμονγκρας ψιλοκομμένος
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 κουταλιά ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος
- 2 κουταλιές κόκκινη πάστα κάρυ
- 1 κουταλιά χυμός λεμόνι
- 1 κουταλία fish sauce
- 1 αυγό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Αλεύρι (κατά προτίμησηρυζάλευρο) για το πασπάλισμα
- λάδι για τηγάνισμα
- Φυλλαράκια κόλιανδρου γιαγαρνίρισμα
- Για την σως φυστικιού:
- 1 κουταλιά λάδι
- 1 κουταλιά κόκκινη πάστα κάρυ
- 2 κουταλιές φυστικοβούτυρο
- 1 κουταλιά μαύρη ζάχαρη
- 1 κουταλιά χυμός λεμόνι
- 1 κούπα γάλα καρύδας
|
|
Ετοιμασία
- Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια εκτός από το λάδι, το αλεύρι και τον κόλιανδρο και αλατοπιπερώνουμε.
- Ζυμώνουμε καλά και φτιάχνουμε μικρά κεφτεδάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα κυλάμε στο αλεύρι.
- Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Σερβίρουμε διακοσμώντας με φυλλαράκια κόλιανδρου και με φρέσκα κρεμμυδάκια.
Σάλτσα φυστικού: Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το λάδι και την πάστα κάρυ για ένα λεπτό και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά.
Σιγοβράζουμε για 5' μέχρι να πήξει λίγο η σάλτσα.
Τη συνταγή συνιστά: η Κάλλη
|
|