www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μπριάμ


Υλικά

  • 1/2 κιλό μελιτζάνες
  • 1/2 κιλό κολοκυθάκια
  • 3 πατάτες
  • 1/4 φασολάκια
  • 1 καρότο
  • 3 πιπεριές
  • 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 1 κιλό περίπου ώριμες ντομάτες ή ένα κουτί ντοματάκια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτί μανιτάρια
  • Μαϊντανό
  • 2 φύλλα δάφνη
  • 1 1/2 κούπα τριμμένο κεφαλοτύρι ή άλλο τυρί της αρεσκείας σας
  • 1/2 κούπα λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις μελιτζάνες σε χοντρές φέτες και τις αφήνουμε για λίγη ώρα σε μία λεκάνη με νερό.
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά (τα κολοκυθάκια τα κόβουμε σε χοντρές φέτες).
  3. Στραγγίζουμε καλά τις μελιτζάνες και τις σκουπίζουμε.
  4. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και τηγανίζουμε ελαφρά τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια.
  5. Στην συνέχεια τηγανίζουμε στο ίδιο τηγάνι ελαφρά τις πατάτες, τα μανιτάρια και τα καρότα.
  6. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε λάδι και τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες ψιλοκομμένες, το αλάτι και το πιπέρι και βράζουμε την σάλτσα για 10 λεπτά περίπου και ρίχνουμε τον μαϊντανό.
  7. Σε ένα ταψάκι βάζουμε όλα τα λαχανικά και ανακατεύουμε με προσοχή.
  8. Ρίχνουμε από πάνω την σάλτσα και κουνάμε το ταψί μας ώστε να πάει η σάλτσα παντού.
  9. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ψηθεί στο φούρνο (180° C) για 30 λεπτά.
  10. Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ρίχνουμε το τριμμένο τυρί και ψήνουμε για μερικά λεπτά ακόμη.
Αποφεύγοντας το τυρί το μπριάμ μας είναι νηστίσιμο. Επίσης δεν θα σκανδαλίσει τούς αυστηρά χορτοφάγους.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.