Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
 Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μύδια αχνιστά
Υλικά
- 1 σακουλάκι κατεψυγμένα μύδια
- 1/2 ποτήρι λευκό κρασί για μαγείρεμα
- 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι (καλύτερα να το αλέσετε εκείνη τη στιγμή)
- Λίγο μπρόκολο κομμένο σε τούφες μικρές
- 3 πιπεριές όλων των χρωμάτων (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί)κομμένες σε μικρά κομμάτια
- 3 φρέσκα κρεμμύδια (ή 1 ξερό κομμένο σε ροδέλες)
- 1/2 πράσο κομμένο σε παχιά κομμάτια
- Λίγο λάδι
|
|
Ετοιμασία
- Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το πράσο, πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και ρίχνουμε τα μύδια.
- Αφού ανακατέψουμε λίγο, τα πασπαλίζουμε πάλι με πιπέρι ώστε να πάει παντού, προσθέτουμε το κρασί και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 5 λεπτά.
- Μετά ρίχνουμε τις πιπεριές και όταν αναδυθεί το άρωμά τους, προσθέτουμε και το μπρόκολο. (Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό).
Συνδυάζεται υπέροχα με πιλάφι.
Για ποτό προτείνω λευκό κρασί ή τσίπουρο ή ούζο. Είναι αφροδισιακό!
bon appetit ...
Τη συνταγή συνιστά: η Στεβη (δικής της εμπνεύσεως)
|
|