Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μοσχαράκι με μανιτάρια και γιαούρτι
Υλικά
- 1 κιλό μοσχαράκι κομμένο σε μέτριους κύβους
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 4-5 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 2 μεγάλα κρεμμύδια
- 4-5 μανιτάρια πλευρώτους σε κομμάτια
- 1/2 κιλού μανιτάρια φρέσκα άσπρα κομμένα στα 4
- Μισό ποτηράκι κρασιού κονιάκ
- 1 κουταλιά αλεύρι
- 1 κρέμα γάλακτος light
- 1 γιαούρτι στραγγιστό
- Αλάτι χοντρό
- Πιπέρι χοντροκομμένο
- Λίγο πάπρικα
- 1/2 κουταλάκι ρίγανη
- 1/2 κουταλάκι δυόσμο
|
|
Ετοιμασία
- Τσιγαρίζουμε τα σκόρδα και τα κρεμμύδια στο λάδι ώσπου να ξανθύνουν. (Χρησιμοποιούμε πλακέ κατσαρόλα)
- Τα βγάζουμε από το λάδι και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του μοσχαριού μέχρι να ροδίσουν γυρίζοντάς τα με ξύλινη κουτάλα(το λάδι να είναι καυτό). Επίσης το τσιγάρισμα το κάνουμε γρήγορα (να μην μας αρπάξει, αφενός, να μην παραψηθεί αφετέρου).
- Τώρα το ακροβατικό: Ρίχνουμε το κονιάκ και βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Ανάβουμε το κονιάκ και περιμένουμε να σβήσουν οι φλόγες (προσοχή μην αρπάξουν οι κουρτίνες). Οταν οι φλόγες σβήσουν ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μαραμένα σκόρδα και κρεμμύδια, 2 ποτήρια νερό, τα μυρωδικά, και αφήνουμε να σιγοβράσει ώσπου να πιει τα περισσότερα από τα ζουμιά του.
- Σε άλλη κατσαρόλα σοτάρουμε τα μανιτάρια σε ελάχιστο λαδάκι και προσθέτουμε τις 2 σκελίδες σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.
- Οταν τα μανιτάρια τραβήξουν τα υγρά τους τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το μοσχαράκι (που κι εκείνο έχει πιει τα περισσότερα υγρά του).
- Ο,τι ζουμί από το φαγητό υπάρχει το μεταφέρουμε στην κατσαρόλα που σοτάραμε τα μανιτάρια και το ανακατεύουμε με το αλεύρι.
- Προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και βράζουμε σε σιγανή φωτιά, ώσπου να χυλώσει.
- Ρίχνουμε και το γιαούρτι και περιχύνουμε το μοσχάρι με τα μανιτάρια.
- Βράζουμε για 5 λεπτάκια σε χαμηλή φωτιά.
Σερβίρουμε (με πατατίστες τηγανιτές ή ένα ρυζοτάκι, είναι άπαιχτο!)
Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία (δικής της εμπνεύσεως)
|
|