Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σουτζουκάκια Μελενίκου
Υλικά
- Υλικά για τα σουτζουκάκια: 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 7 φρυγανιές
- 1 αυγό
- Μαϊντανό
- Δυόσμο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 μικρό κρεμμύδι
- Σος ταμπάσκο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι
- 1 φλιτζανάκι νερό
- Κύμινο
- Κανέλλα
- Υλικά για την σάλτσα:
- 1 ντομάτα ή μία κούπα πολτό ντομάτας
- 3 πιπεριές
- Κασέρι
- Μαϊντανό
- Κόκκινο κρασί
- Κόλιανδρος
- 1 κουταλιά μουστάρδα
|
|
Ετοιμασία
- Ανακατεύουμε τον κιμά, τις φρυγανιές, το αυγό, τον μαϊντανό, τον δυόσμο, το σκόρδο και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και προσθέτουμε σος ταμπάσκο, αλάτι, πιπέρι και λάδι.
- Χωρίζουμε το μίγμα στα δύο, προσθέτουμε στο ένα μέρος κύμινο και στο άλλο κανέλλα και πλάθουμε τα σουτζουκάκια.
- Στο multi λιώνουμε ντομάτες, πιπεριές και κόλιανδρο και περιχύνουμε τα σουτζουκάκια.
- Τρίβουμε το κασέρι, βάζουμε τον μαϊντανό και σταγόνες γύρω-γύρω στο ταξί (και όχι στα σουτζουκάκια) λευκό και κόκκινο κρασί.
- Λιώνουμε την μουστάρδα σε ένα φλιτζανάκι νερό και την περιχύνουμε στο ταψί γύρω-γύρω.
- Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 200° C (ο φούρνος αναμμένος πάνω-κάτω.
Καλή όρεξη
Τη συνταγή συνιστά: ο ΝΟΤΗΣ ΜΕΛΕΝΙΚΙΑΝ (δικής του εμπνεύσεως)
|
|