www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κρεμυδοκεφτέδες


Υλικά

  • 500 γρ. κρεμμυδάκι φρέσκο
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. φέτα (όχι πολύ αλμυρή)
  • 250 γρ. αλεύρι
  • 250 γρ. λάδι για τηγάνισμα
  • 1 κουταλάκι κόκκινο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο



Ετοιμασία

Πριν ξεκινήσουμε:
Πλένουμε τα κρεμμυδάκια κόβουμε τις κλωστές τους, και τις κορυφές τους. Για να  τα τεμαχίσουμε κόβουμε μια οριζόντια τομή/ στην μέση δηλαδή το κρεμμύδι κατά 
μήκος και έπειτα κόβουμε κομμάτια 3 εκατοστών, όχι δηλαδή πολύ μικρά για 
να "φαίνεται" το κρεμμύδι στον κεφτέ. 
Την φέτα την τρίβουμε με το πιρούνι.
Σε ένα τηγάνι ζεματίζουμε τα κρεμμύδια για 10 λεπτά (ρίχνουμε 2 κούπες νερό και 
όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε τα κρεμμύδια).
Μετά από 10 λεπτά τα στραγγίζουμε και βάζουμε το τηγάνι στην εστία  (με σβηστό 
μάτι) για να στεγνώσει από τα νερά και να το χρησιμοποιήσουμε για το τηγάνισμα. 
Σε ένα μεγάλο μπολ αδειάζουμε τα κρεμμυδάκια, ρίχνουμε  το δυόσμο, το κόκκινο πιπέρι, τη φέτα και το αλάτι και ανακατεύουμε. 
Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα αυγά δυνατά για αρκετή ώρα (τα  καλά χτυπημένα αυγά βοηθούν να γίνει το μίγμα πιο αφράτο και ομοιόμορφο) και τα ρίχνουμε στο μεγάλο μπολ  σιγά- σιγά ενώ ανακατεύουμε. 
Προσθέτουμε λίγο λάδι (50 gr.)  για να μαλακώσει η ζύμη και ανακατεύουμε καλά. 
Τώρα προσθέτουμε λίγο αλεύρι μέχρι το μίγμα να γίνει πηχτός χυλός και να μπορεί 
να τηγανιστεί. 
Εχετε υπόψη ότι το μίγμα δεν το πλάθουμε αλλά με ένα μεγάλο κουτάλι το ρίχνουμε στο λάδι και ο κεφτές σχηματίζεται. 
Ρίχνουμε λάδι στο τηγάνι περίπου μισό δάχτυλο σε ύψος. 
Πριν ρίξουμε τον χυλό με το κουτάλι, πρέπει να σιγουρευτούμε ότι το λάδι έχει κάψει αρκετά, για να σχηματίζεται κάθε κουταλιά σε κεφτέ μόλις πέφτει στο τηγάνι και να μην διαλύεται.
Οταν η πρώτη φουρνιά μπει στο τηγάνι κι αρχίσει να τηγανίζεται χαμηλώνουμε τα 
φωτιά για να μην μας αρπάξουν και δεν καλοψηθούν. 
Ρίχνουμε τόσους κάθε φορά, ώστε να αξιοποιήσουμε όλο το τηγάνι. 
Μόλις πάρουν χρώμα από την μια μεριά και τον γυρίζουμε και από την άλλη. Βγάζουμε τους κεφτέδες από το τηγάνι όταν είναι ροδοκόκκινοι. 
Επειδή τραβάνε πολύ λάδι στην πιατέλα που τους βάζουμε, έχουμε τοποθετήσει 
δυο-τρεις στρώσεις χαρτί κουζίνας ώστε να ρουφήξει το περιττό λάδι. 
Για την επόμενη τηγανιά, αν χρειαστεί, ανανεώνουμε το λάδι στο τηγάνι. Συνεχίζουμε μέχρι να τελειώσει ο χυλός

Τη συνταγή συνιστά: η Marizza

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.