Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πιτσούνια στιφάδο
Υλικά
- 6 πιτσούνια
- 1 κιλό μικρά κρεμμύδια
- 1/2 κιλό μπέικον κομμένο σε κομμάτια
- 1/2 κούπα περίπου λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός Ξηρός
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζουμε, καψαλίζουμε, πλένουμε καλά τα πιτσούνια και τα αλατοπιπερώνουμε.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και σοτάρουμε καλά από όλες τις πλευρές τα πιτσούνια.
- Βγάζουμε τα πιτσούνια από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και αφού ροδίζουν τα κρεμμύδια τα βγάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε το μπέικον στην κατσαρόλα για μερικά λεπτά.
- Μόλις ροδίσει το μπέικον προσθέτουμε τα κρεμμύδια και τα πιτσούνια στην κατσαρόλα και ρίχνουμε μία κούπα πολύ ζεστό νερό.
- Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μία ώρα περίπου.
|
|