Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κοτόπουλο με ανανά
Υλικά
- 3 φιλέτα στήθους κοτόπουλου κομμένα σε μπαστουνάκια
- 1 πακέτο μανιτάρια κατεψυγμένα
- 1/4 μπέικον κομμένο σε κομματάκια
- 1 κονσέρβα ανανά μεγάλη (κόβουμε τον ανανά σε κομμάτια και κρατάμε τον χυμό)
- 2 κρεμμύδια μεγαλούτσικα κομμένα σε κυβάκια
- Το χυμό 3 μεγάλων πορτοκαλιών
- Το χυμό ενός λεμονιού
- 1 κουταλιά μουστάρδα
- 1 κουταλάκι μέλι
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι
|
|
Ετοιμασία
- Τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι το κοτόπουλο πολύ καλά μέχρι να έχει
μαγειρευτεί τελείως προσθέτοντας μόνο αλάτι και όταν γίνει το
βγάζουμε από το γουόκ.
- Στη συνέχεια σοτάρουμε το κρεμμύδι καλά με το μπέικον, προσθέτουμε
τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να βράσουν.
- Εν τω μεταξύ σε ένα ποτήρι βάζουμε όλους τους χυμούς (ανανά,
πορτοκάλι, λεμόνι) και ανακατεύουμε μαζί τη μουστάρδα.
- Οταν χαθούν τελείως τα υγρά από τα μανιτάρια, προσθέτουμε το κοτόπουλο
και τους χυμούς, το μέλι, τον ανανά, αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να
σιγοβράσουν μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Δεν προσθέτουμε καθόλου νερό!!!!
Σερβίρεται με ρύζι μπασμάτι
(Εγώ το μαγειρεύω σε γουόκ αλλά μπορούμε να το κάνουμε σε μεγάλο τηγάνι)
Τη συνταγή συνιστά: η ΛΙΑΝΑ ΔΗΜΗΤΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ (δικής της εμπνεύσεως)
|
|