www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ταλιατέλες με λιαστή τομάτα, ανθότυρο και μυρωδικά


Υλικά

  • 1 πακέτο ταλιατέλες
  • 10 λιαστές τομάτες
  • 1/4 ανθότυρο
  • 1 κονσέρβα χυμό τομάτας με κρεμμύδι (ή φρέσκιες τομάτες με κρεμμύδια)
  • Κουκουναρόσποροι
  • Ξερός βασιλικός
  • Σκόρδο σε σκόνη
  • Ξύδι
  • Ελαιόλαδο
  • Κόκκινο κρασί (προαιρετικά)
  • αλάτι
  • Πιπέρι



Προετοιμασία

Βάζουμε τις λιαστές τομάτες (ολόκληρες ή κομμένες σε μικρότερα κομμάτια), τον βασιλικό, το σκόρδο, το ξύδι το ελαιόλαδο το αλάτι και το πιπέρι σε ένα γυάλινο δοχείο και το αφήνουμε δύο με τρεις ημέρες στο ψυγείο.

Ετοιμασία

Αφού περάσουν οι απαιτούμενες ημέρες, αδειάζουμε το μείγμα του δοχείου σε ένα κατσαρολάκι και μαζί με τον χυμό τομάτας ρίχνουμε τους σπόρους κουκουναριού και το κρασί και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν.
Λίγο πριν τελειώσει το βράσιμο (10΄ περίπου) της σάλτσας ρίχνουμε το ανθότυρο σε μικρά κομμάτια (η συνταγή αυτή γίνεται εξίσου ωραία και με τυρί φέτα -αλλά είναι πιο πλούσια σε θερμίδες), ανακατεύουμε την σάλτσα και α΄φήνουμε να βράσει για άλλα 10΄ λεπτά Παράλληλα βράζουμε και τις ταλιατέλες.
Τέλος σερβίρουμε σε μεγάλη πιατέλα όλα τα ζυμαρικά και τα περιχύνουμε με την σάλτσα.
Αν η ποσότητα του τυριού δεν μας αρκεί τα πασπαλίζουμε με επιπλέον τυρί τριμμένο.

Καλή σας όρεξη

Σημείωση: Η ποσότητα των μυρωδικών που βάζουμε στο δοχείο εξαρτάται από το πόσο έντονη θέλουμε να είναι η κάθε γεύση τους.

Η συνταγή αυτή είναι κυρίως δικής μου εμπνεύσεως -βέβαια σαν φαγήτο ταλιατέλες με φέτα, σκέτα χωρίς σάλτσα, στεγνά είχα φάει το καλοκαίρι σ'ένα Ιταλικό στην Πάργα και επειδή μου άρεσε είπα να το κάνω καλύτερο (κότα την γνώμη μου το πέτυχα)

Τη συνταγή συνιστά: η Χίου Ελισσαβετ (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.