Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Γίγαντες με σπανάκι και πράσο
Υλικά
- 1/2 Γίγαντες
- 1/2 κιλό σπανάκι
- 2 πράσα
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ξερό ψιλοκομμένο κρεμμύδι
- Ελαιόλαδο
- Μισό κουτί ντοματοχυμό
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ανηθο
- Μαϊντανό
- Λίγη κομματιασμένη φέτα
|
|
Προετοιμασία
Μουλιάζουμε από βραδίς τους γίγαντες
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε τους γίγαντες μέχρι να μαλακώσουν αρκετά ενώ συγχρόνως τσιγαρίζουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μέχρι να μαραθούν.
- Κρατάμε το ζουμί από τους γίγαντες και τους βάζουμε σε ένα ταψί ή γάστρα.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά, τον ντοματοχυμό, αλάτι, πιπέρι,3-4 κούπες από το ζουμί και ψήνω για 30' περίπου. (Κατά την διάρκεια του ψησίματος αν χρειάζεται ρίχνουμε και άλλο ζουμί για να μην ξεραθεί).
- Προσθέτουμε την φέτα και βάζουμε το φαγητό μας στο φούρνο για άλλα 10' λεπτά περίπου (να λιώσει η φέτα).
Τη συνταγή συνιστά: η Ανθή (δικής της εμπνεύσεως)
|
|