www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μαγειρίτσα της γιαγιάς Καλλιόπης από την Ηπειρο


Υλικά




Ετοιμασία

  1. Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά και τα έντερα και τα βράζουμε με λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα βγάζουμε σε σουρωτήρι για να φύγουν τα νερά και τα ψιλοκόβουμε.
  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το σπανάκι, τα σκορδάκια, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μακεδονήσι ψιλοκομμένα ώστε να μαραθούν μόνο με τα υγρά τους χωρίς λάδι.
  4. Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι την συκωταριά μέχρι να ροδίσει λίγο και μετά την ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σπανάκι.
  5. Προσθέτουμε τα πιπέρια και το αλάτι και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2-3 κομμάτια κόρας ψωμιού για να μαζέψει τα επιπλέον υγρά)
Είναι πικάντικο και βαρύ φαγητό αλλά πολύ νόστιμο. Απαραίτητο συστατικό το μακεδονήσι που δίνει την πικάντικη γεύση. Αντίθετα με όλες τις άλλες μαγειρίτσες τρώγεται με πιρούνι.

Τη συνταγή συνιστά: η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΝΑΡΑ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.