Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μαγειρίτσα της γιαγιάς Καλλιόπης από την Ηπειρο
Υλικά |
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε πολύ καλά τη συκωταριά και τα έντερα και τα βράζουμε με λίγο αλάτι μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα βγάζουμε σε σουρωτήρι για να φύγουν τα νερά και τα ψιλοκόβουμε.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το σπανάκι, τα σκορδάκια, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το μακεδονήσι ψιλοκομμένα ώστε να μαραθούν μόνο με τα υγρά τους χωρίς λάδι.
- Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι την συκωταριά μέχρι να ροδίσει λίγο και μετά την ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σπανάκι.
- Προσθέτουμε τα πιπέρια και το αλάτι και αφήνουμε να μαγειρευτούν σε σιγανή φωτιά ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2-3 κομμάτια κόρας ψωμιού για να μαζέψει τα επιπλέον υγρά)
Είναι πικάντικο και βαρύ φαγητό αλλά πολύ νόστιμο. Απαραίτητο συστατικό το μακεδονήσι που δίνει την πικάντικη γεύση.
Αντίθετα με όλες τις άλλες μαγειρίτσες τρώγεται με πιρούνι.
Τη συνταγή συνιστά: η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΑΝΑΡΑ
|
|