Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ρύζι με κάρυ και λαχανικά
Υλικά
- Υλικά για 4 μερίδες
- 1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
- Λίγο καλαμπόκι
- 1 κρεμμύδι
- 2 πιπεριές, κατα προτίμηση διάφορα χρώματα ψιλοκομμένες
- 4-5 φύλλα κινέζικο μαρούλι ψιλοκομμένο
- 250 γραμμάρια ρύζι σπυρωτό ή ινδικού τύπου
- 1 αβγό
- Κάρυ
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό σε αναλογία 1 προς 3 (1 κούπα ρύζι προς 3 κούπες
νερό)και αλάτι να βράσει.
- Αφού βράσει το νερό βάζουμε το ρύζι και το αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πιει το νερό του.
Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και προσθέτουμε τις πιπεριές. Τσιγαρίζουμε μέχρι να μαλακώσει η πιπεριά και λίγο πριν μαλακώσει η πιπεριά βάζουμε το καλαμπόκι τα μανιτάρια και το μαρούλι.
- Αφού τσιγαριστούν όλα τα υλικά βάζουμε στο τηγάνι το ρύζι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν μια μάζα, προσθέτουμε κάρυ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάει παντού.
(Το πόσο κάρυ θα βάλουμε εξαρτάται από το αν θέλουμε να πάρει το ρύζι ένα κίτρινο χρώμα ή πόσο πολύ κάρυ θέλουμε να μυρίζει το φαγητό).
Τέλος βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά, χτυπάμε το αβγό, το χύνουμε στο ρύζι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάει παντού.
Σημειώσεις
1) Η επιλογή των λαχανικών είναι εξαιρετικά προσωπική επιλογή
2)Εγώ προσθέτω και κόκκινο φασόλι (βλέπε αγγλικό πρωινό)
3)Μπορείτε να θέλετε να προσθέσετε κι άλλο κρεμμύδι. Εγώ δεν το συνιστώ γιατί
προκαλεί δυσάρεστα αποτελέσματα.
4) Παρακαλώ για την επιείκεια σας. Είναι η πρώτη φορά που γράφω ή λέω σε
κάποιον συνταγή.
5) Για πληροφόρηση δύσπιστων: η συνταγή έχει δοκιμαστεί εκτός από εμένα και από άλλα άτομα με θετικά αποτελέσματα στον ουρανίσκο.
Καλή επιτυχία
Τη συνταγή συνιστά: ο : Μάνος
|
|