Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ταλιατέλες με σάλτσα τόνου
Υλικά
- Ταλιατέλες
- Υλικά για την σάλτσα:
- Ενα κουτί τόνου σε κονσέρβα (σε λάδι ή σε νερό)
- 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια (γίνεται και με ξερά)
- Μπόλικο άνηθο ψιλοκομμένο (λιγότερο αν δεν σας αρέσει πολύ η γεύση του)
- Ενα ζουμερό λεμονάκι (1/2 αν δεν το θέλετε ξινό)
- Ενα κουτί κρέμα γάλακτος (όχι light, αν την κάνουμε την αμαρτία να την κάνουμε σωστά)
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Παρμεζάνα
|
|
Ετοιμασία
- Βράζουμε τις ταλιατέλες.
- Σε ένα κατσαρολάκι τσιγαρίζουμε σε ελάχιστο ελαιόλαδο τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια (προσοχή να μην τα κάψουμε ίσα να μαραθούν λίγο).
- Προσθέτουμε τον τόνο, την κρέμα γάλακτος, το λεμονάκι, αλατοπίπερο και προς το τέλος τον άνηθο για να μην χάσει το χρώμα και το άρωμά του.
- Μόλις αρχίσει να βράζει, κατεβάζουμε την σάλτσα από την φωτιά και σερβίρουμε πάνω από τις ταλιατέλες.
Φυσικά ρίχνουμε μπόλικη παρμεζάνα (αυτό δεν μπορεί να αντικατασταθεί με τίποτε άλλο).
Του πάει ένα καλό φρουτώδες κρασί και για σαλάτα η ρόκα το συνοδεύει τέλεια.
Θα σας αρέσει πάρα πολύ.
Τη συνταγή συνιστά: ΜΑΛΟΥΔΗΣ-ΤΣΙΝΙΑΡΟΣ
|
|