Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κολοκυθάκια με ρύζι στη κατσαρόλα
Υλικά
- 1 κιλό κολοκυθάκια σε φέτες πάχους 2-3 εκ.
- 2 φλιτζανάκια ρύζι τύπου καρόλίνα
- 2 καρότα σε φέτες
- 1 κρεμμύδι σε φέτες
- 1/2 κουτί σάλτσα συμπυκνωμένης ντομάτας
- Ελαιολάδο
- Αλατι
- Πιπέρι
- Ζάχαρη
- Ανηθο
|
|
Ετοιμασία
- Τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και τα καρότα στο λάδι.
- Ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, την ντομάτα, λίγη ζάχαρη, αλάτι, πιπέρι και τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά (5 λεπτά αρκούν) και αφήνουμε το φαγητό να βράσει.
- Τέλος προσθέτουμε το ρύζι και το άνηθο και αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να εξατμιστεί τελείως το ζουμί και να γίνει το ρύζι.
Tip: Σε περίπτωση που δεν έχει μείνει πολύ ζουμί προσθέτω λίγο ζεστό νερό πριν ρίξουμε το ρύζι.
Είναι πολύ καλοκαιρινό φαγητό και τρώγεται ακόμα και κρύο.
Εύχομαι να το πετύχετε και καλή σας όρεξη!
Τη συνταγή συνιστά: η Lydia (δικής της εμπνεύσεως)
|
|