Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Οι Σογιοκεφτέδες της θείας Ελλης
Υλικά
- 1 κιλό κιμά σόγιας
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κιλό κρεμμύδια ξερά περασμένα από τον τρίφτη
- Σημείωση: Οσο πιο πολλά κρεμμύδια, τόσο πιο μαλακοί οι κεφτέδες)
- 3 Αυγά
- 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Μουσκεύουμε τη σόγια 1 ώρα.
- Την ρίχνουμε σε ένα σουρωτήρι, την ξεβγάζουμε στη βρύση, την βάζουμε σε μια κατσαρόλα, την σκεπάζουμε με νερό και την αφήνουμε να βράσει 1 ώρα. (Προσοχή! Η
Σόγια φουσκώνει.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία για να αποφύγουμε το φούσκωμα).
- Αφού βράσει, την σουρώνουμε πάλι και την αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε μια μεγάλη λεκάνη αναμιγνύουμε όλα τα υλικά (σόγια, αλεύρι, κρεμμύδι, αυγά, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι) ώσπου να γίνουν όλα μια ζύμη.
- Βάζουμε στο τηγάνι αρκετό λάδι (οι κεφτέδες να κολυμπάνε μέσα μέχρι τη μέση).
- Παίρνουμε με το κουτάλι μια κουταλιά, την πλάθουμε (αν κολλάει το μίγμα, βάζουμε λίγο αλεύρι ακόμη), βάζουμε τον κεφτέ στο τηγάνι (Προσοχή! Φροντίζουμε να γεμίσει γρήγορα το τηγάνι ώστε ενώ ψήνονται οι κεφτέδες να προετοιμάσουμε σε ένα πιάτο τον επόμενο γύρο για τηγάνισμα).
- Δεν περιμένουμε να τηγανιστούν καλά και τους γυρνάμε. Τους ξαναγυρνάμε. Τους ξαναγυρνάμε. (Αυτό γίνεται για να τηγανιστούν καλά παντού). Ετοιμοι!
Σημείωση: Αν στο μίγμα προσθέσουμε 1 Κεφάλι Σκόρδο και Κύμινο, έχουμε σουτζουκάκια.
Τη συνταγή συνιστά: η seagull
|
|