Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κουνουπίδι με κιμά
Υλικά
- 2 μέτρια κουνουπίδια
- 1/2 κιλό κιμά
- 2 κρεμμύδια
- Φρέσκια ντομάτα σάλτσα
- Λίγο λάδι
- 1 κουταλιά Φυτίνη
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε τα κουνουπίδια και τα κόβουμε σε κομμάτια (όχι πολύ μικρά για να μην διαλυθούν στο βράσιμο).
- Σε μία κατσαρόλα αχνίζουμε τα κρεμμύδια (μέτρια φωτιά), ρίχνουμε λίγο λάδι και την Φυτίνη και αφού τα σοτάρουμε προσθέτουμε τον κιμά.
- Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος ρίχνουμε την σάλτα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το κουνουπίδι και ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί το φαγητό.
- Ανακατεύουμε προσεχτικά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 1/2 ώρα (δεν ανακατεύουμε συχνά για να μην διαλυθεί το κουνουπίδι, απλά κουνάμε σιγά-σιγά την κατσαρόλα) και προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειάζεται.
- Προς το τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Καλή όρεξη...!
Και φυσικά καλή επιτυχία!
Σερβίρεται ζεστό με ένα καλό κόκκινο κρασί.
Ταιριάζει με μπούκοβο (για τους λάτρεις του καυτερού)
Τη συνταγή συνιστά: η ΜΑΡΙΑ Κ. (δικής της εμπνεύσεως)
|
|