www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κουνουπίδι με κιμά


Υλικά

  • 2 μέτρια κουνουπίδια
  • 1/2 κιλό κιμά
  • 2 κρεμμύδια
  • Φρέσκια ντομάτα σάλτσα
  • Λίγο λάδι
  • 1 κουταλιά Φυτίνη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε τα κουνουπίδια και τα κόβουμε σε κομμάτια (όχι πολύ μικρά για να μην διαλυθούν στο βράσιμο).
  2. Σε μία κατσαρόλα αχνίζουμε τα κρεμμύδια (μέτρια φωτιά), ρίχνουμε λίγο λάδι και την Φυτίνη και αφού τα σοτάρουμε προσθέτουμε τον κιμά.
  3. Μόλις ο κιμάς είναι έτοιμος ρίχνουμε την σάλτα και αφήνουμε το φαγητό να πάρει μία βράση και προσθέτουμε το κουνουπίδι και ζεστό νερό μέχρι να καλυφθεί το φαγητό.
  4. Ανακατεύουμε προσεχτικά και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 1/2 ώρα (δεν ανακατεύουμε συχνά για να μην διαλυθεί το κουνουπίδι, απλά κουνάμε σιγά-σιγά την κατσαρόλα) και προσθέτουμε ζεστό νερό αν χρειάζεται.
  5. Προς το τέλος ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.
Καλή όρεξη...!
Και φυσικά καλή επιτυχία!

Σερβίρεται ζεστό με ένα καλό κόκκινο κρασί.
Ταιριάζει με μπούκοβο (για τους λάτρεις του καυτερού)

Τη συνταγή συνιστά: η ΜΑΡΙΑ Κ. (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (6)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.