www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Παπαρδέλες με ανθότυρο


Υλικά

  • 1 πακέτο παπαρδέλες
  • 10 σπαράγγια φρέσκα σε κομμάτια
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο σε λεπτές φέτες
  • 250 γρ. ανθότυρο
  • 1/2 κούπα γάλα
  • 2 κουταλιές βούτυρο γάλακτος
  • 2 κουταλιές λάδι
  • 1/2 φλιτζανάκι ούζο
  • 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Βράζουμε τις παπαρδέλες σε αλατισμένο νερό στο οποίο έχουμε προσθέσει το φρέσκο βούτυρο.
  2. Οσο βράζουν τα ζυμαρικά μας, βάζουμε σε ένα βαθύ τηγάνι το βούτυρο γάλακτος, προσθέτουμε τα σπαράγγια, τα τσιγαρίζουμε ελαφρά, προσθέτουμε το σκόρδο και μόλις μαραθεί σβήνουμε με το ούζο.
  3. Αφήνουμε την σάλτσα στην φωτιά για ένα λεπτό να εξατμιστεί το ούζο.
  4. Λιώνουμε με ένα πιρούνι το ανθότυρο, το ανακατεύουμε με το γάλα, το προσθέτουμε στο τηγάνι, αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να πήξει ελαφρά η σάλτσα.
  5. Μόλις οι παραρδέλες είναι έτοιμες, τις παίρνουμε με την πιρούνα από την κατσαρόλα και τις ρίχνουμε στην σάλτσα φροντίζοντας να παίρνουμε και λίγο νερό κάθε φορά. (Περιέχει άμυλο από τα ζυμαρικά και βοηθάει την σάλτσα να δέσει καλύτερα)
  6. Ανακατεύουμε πολύ καλά για 1-2 λεπτά σε δυνατή φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.
  7. Προαιρετικά πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
Αν θέλετε μπορείτε να προσθέσετε μικρά μπουκετάκια μπρόκολα μαζί με τα σπαράγγια ή/και μανιτάρια φρέσκα.
Καλή επιτυχία!!

Τη συνταγή συνιστά: η Ζωή (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (3)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.