Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Πατατόσουπα βελουτέ
Υλικά
- 1 κρεμμύδι μέτριο κομμένο σε φέτες
- 4 μέτριες πατάτες
- 1 κούπα γάλα
- 1 κουταλιά κοφτή αλεύρι
- 5 κούπα νερό ή αν υπάρχει ζωμός από κρέας
- Λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Σοτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι ώσπου να μαραθεί.
- Προσθέτουμε το νερό ή τον ζωμό και τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε
μικρά κομματάκια και αφήνουμε την σούπα να βράσεις σε μέτρια φωτιά.
- Αφού βράσουν καλά οι πατάτες, τις λιώνουμε (στο μπλέντερ ή μέσα στην κατσαρόλα
με το ειδικό εργαλείο) ώστε να γίνουν χυλός.
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το γάλα και τα προσθέτουμε στον χυλό.
- Βάζουμε την σούπα ξανά στην φωτιά (όχι δυνατή) και αναδεύουμε μέχρι ν' αρχίσει να βράζει. (Αν θέλουμε σ'αυτή την φάση μπορούμε να βάλουμε λουκάνικα να βράσουν για λίγο μαζί.)
Την σερβίρουμε ζεστή.
Τη συνταγή συνιστά: η betty
|
|