Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μεθυσμένη κότα
Υλικά
- 1 κοτόπουλο (1,5 κιλό περίπου)
- 250 γρ. μανιτάρια
- 200 γρ. Φυτίνη
- Αλεύρι
- 1 φύλλο δάφνη
- 1 ξύλο κανέλας
- 1 ποτηράκι ρούμι ή κονιάκ
- ι ποτηράκι κόκκινο κρασί
- 2 κρεμμύδια
- 1 κουτί ντοματάκια ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές πελτέ ντομάτας
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
|
Ετοιμασία
- Χωρίζουμε το κοτόπουλο σε μερίδες, τις αλευρώνουμε και τις βάζουμε στην κατσαρόλα με Φυτίνη να ροδίσουν.
- Περιχύνουμε το κοτόπουλο με το ρούμι, ανάβουμε ένα σπίρτο, το πλησιάζουμε στο ρούμι, το οποίο θ΄ανάψει για λίγο και έτσι το κοτόπουλο θα γίνει "φλαμπέ".
- Προσθέτουμε το κρασί και τα υπόλοιπα υλικά, μανιτάρια, κρεμμυδάκια (που τα έχουμε σοτάρει από πριν με Φυτίνη), το σκόρδο, τη δάφνη, την κανέλα, τη ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και το ανάλογο νερό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα καλά και αφήνουμε να βράσει το φαγητό σε μέτρια φωτιά περίπου 1 ώρα.
Το κοτόπουλο κρασάτο σερβίρεται ζεστό.
Καλή όρεξη!
Τη συνταγή συνιστά: η Αντζυ (δικής της εμπνεύσεως)
|
|