Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κοτόπουλο α λα Γκρέκο
Υλικά
- 4-5 φιλετάκια κοτόπουλου
- 1 πιπεριά κίτρινη
- 1 πιπεριά κόκκινη (όχι Φλωρίνης)
- 1 πιπεριά πορτοκαλί
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 μέτριο κρεμμύδι
- 1 κουτί μανιτάρια (όσο μεγάλο θέλουμε)
- 1 μέτρια ντομάτα (προαιρετικά)
- Περίπου 150 γρ. τυρί φέτα
- 1 κρασοπότηρο λευκό κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Ρίγανη
- 2-3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φιλετάκια και σε ροδέλες όλα τα λαχανικά.
- Βάζουμε το λαδάκι σε μια κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά.
- Σοτάρουμε το κοτόπουλο -πάντα σε χαμηλή φωτιά- κι ανακατεύουμε για 10-15 λεπτά περίπου.
- Κατόπιν, προσθέτουμε όλα τα λαχανικά μαζί και ανακατεύουμε για 15-20 λεπτά ακόμα.
- Τέλος, προσθέτουμε το κρασί το αλάτι το πιπέρι και τη ρίγανη κι ανακατεύουμε για 10 λεπτά ακόμα.
- Πέντε λεπτά πριν το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε και τη φέτα σε τρίμματα.
Οποιος θέλει μαζί με τα φιλετάκια στο σωτάρισμα προσθέτει και bacon!
Βγαίνει πεντανόστιμο!
Τη συνταγή συνιστά: η ΣΤΕΛΛΑ
|
|