Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κοτόπουλο του Βασίλη
Υλικά
- 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
- 1 κρέμα γάλακτος light
- 3/4 σάλτσα Pummaro
- Καρότα
- 1 κρεμμύδι
- Πιπεριές κόκκινες, πράσινες, κίτρινες
- 1 καυτερή πιπεριά
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Λάδι
|
|
Ετοιμασία
- Κόβουμε τις πιπεριές και τα κρεμμύδια σε μικρά τετράγωνα κομματάκια, τα τσιγαρίζουμε και όταν μαλακώσουν αρκετά τις βγάζουμε απ΄ τη φωτιά.
- Κόβουμε τα καρότα σε μικρά τετράγωνα κομματάκια, τα τσιγαρίζουμε και όταν
ροδίσουν τα απομακρύνουμε κι αυτά απ τη φωτιά.
- Τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο μέχρι να ασπρίσει καλά και έπειτα προσθέτουμε
το Pummaro και λίγο νερό.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει με τη σάλτσα και όταν το κοτόπουλο είναι σχεδόν
έτοιμο προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος (αν χρειαστεί ξαναπροσθέτουμε λιγάκι νερό), τα καρότα και τα κρεμμύδια.
- Στο τέλος προσθέτουμε τις πιπεριές και το αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Συνοδεύεται με ρύζι ή πουρέ αλλά εμένα το καλύτερο μου είναι με τηγανητές πατάτες
Τη συνταγή συνιστά: η Mαργαρίτα
|
|