Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Σαλιγκάρια
Υλικά
- 2 κιλά μικρά άσπρα σαλιγκάρια
- 1 κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα
- 200 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κούπα λευκό κρασί
- Μαϊντανό
- 1 1/2 κούπα λάδι
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός ξηρός
|
|
Προετοιμασία
Σε μία λεκάνη βάζουμε τα σαλιγκάρια, τα σκεπάζουμε καλά με αλεύρι και τα αφήνουμε όλη την νύχτα για να καθαρίσουν.
|
Ετοιμασία
- Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ζεματάμε τα σαλιγκάρια αφού προηγουμένως τα έχουμε πλύνει με νερό πολύ καλά. Όταν κρυώσουν αφαιρούμε το κρέας με ένα μυτερό μαχαίρι.
- Bάζουμε το λάδι και όταν κάψει τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το ζαμπόν, τα μανιτάρια, τα καθαρισμένα σαλιγκάρια και τον μαϊντανό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά περίπου και το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου.
Μπορούμε να σερβίρουμε τα σαλιγκάρια βάζοντας σε κάθε κέλυφος από ένα σαλιγκάρι και σάλτσα.
|
|