www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σαλιγκάρια


Υλικά

  • 2 κιλά μικρά άσπρα σαλιγκάρια
  • 1 κουτί μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 200 γραμμάρια ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 κούπα λευκό κρασί
  • Μαϊντανό
  • 1 1/2 κούπα λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Λευκός ξηρός

Προετοιμασία

Σε μία λεκάνη βάζουμε τα σαλιγκάρια, τα σκεπάζουμε καλά με αλεύρι και τα αφήνουμε όλη την νύχτα για να καθαρίσουν.

Ετοιμασία

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ζεματάμε τα σαλιγκάρια αφού προηγουμένως τα έχουμε πλύνει με νερό πολύ καλά. Όταν κρυώσουν αφαιρούμε το κρέας με ένα μυτερό μαχαίρι.
  2. Bάζουμε το λάδι και όταν κάψει τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο.
  3. Προσθέτουμε το ζαμπόν, τα μανιτάρια, τα καθαρισμένα σαλιγκάρια και τον μαϊντανό και αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά περίπου και το σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για μισή ώρα περίπου.
Μπορούμε να σερβίρουμε τα σαλιγκάρια βάζοντας σε κάθε κέλυφος από ένα σαλιγκάρι και σάλτσα.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.