www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αγριογούρουνο Μαρινάτο στη Γάστρα


Υλικά

  • 1 - 2 κιλά αγριογούρουνο (κατά προτίμηση από μπροστινό μπούτι)
  • 2 - 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 - 2 κιλά πατάτες (κατά προτίμηση Νευροκοπίου)
  • 100 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • Λίγη μουστάρδα
  • Ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Μαρινάτα:



Προετοιμασία

Χοντροκόβουμε τα λαχανικά, τα βράζουμε για 5 λεπτά, τα στραγγίζουμε και τα ρίχνουμε σε μία λεκάνη
Στύβουμε το λεμόνι και προσθέτουμε το κρασί και τα μυρωδικά.
Κόβουμε σε κομμάτια το κρέας και το βουτάμε στην μαρινάτα.
Βάζουμε την μαρινάτα στο ψυγείο για τουλάχιστον μια νύχτα

Ετοιμασία

  1. Στραγγίζουμε την μαρινάτα και κρατάμε μια κούπα από τον ζωμό.
  2. Καθαρίζουμε το κρέας, το τρυπάμε, βάζουμε στις τρύπες κομματάκια σκόρδου, το αλατοπιπερώνουμε και το αλείφουμε ελαφριά με μουστάρδα.
  3. Το βάζουμε στην γάστρα, το περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και τον ζωμό και αρχίζουμε να το ψήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία 150-200 C για μιάμιση ώρα περίπου.
  4. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε κυδωνάτες, τις αλατίζουμε και τις ριγανώνουμε ελαφρά και τις βάζουμε στη γάστρα να ψηθούν μαζί με το κρέας για άλλη 1 ώρα.
  5. Βγάζουμε το φαγητό από την γάστρα, το απλώνουμε σε ένα και συνεχίζουμε το ψήσιμο σε πιο δυνατό φούρνο για 1/2 ώρα περίπου ( μέχρι να ροδίσει).
  6. Απλώνουμε τυριά τριμμένα στις πατάτες και αφήνουμε στο φούρνο να λιώσουν για 5-10 λεπτά

Τη συνταγή συνιστά: ο Λευτέρης (δικής του εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.