www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Χοιρινό με δαμάσκηνα


Υλικά

  • Χοιρινό κρέας
  • Χυμό τριών πορτοκαλιών
  • Χυμό τριών μανταρινιών
  • Δαμάσκηνα
  • Λάδι
  • Μαρινάδα:



Προετοιμασία

Μαρινάρουμε το κρέας (το αφήνουμε μέσα) για 24 ώρες σε μια κατσαρόλα με κόκκινο κρασί (ώσπου να το σκεπάσει-χύμα κρασί), μαζί με:1 κρεμμύδι , 1 καρότο, 1 μήλο, 1 αχλάδι,(κομμένα σε χοντρά κομμάτια) 1 πράσο, 1 ματσάκι σέλινο, μισή κουταλιά της σούπας μουστάρδα (κατά προτίμηση πικάντικη), 5 τριμμένους κόκκους μπαχαρικών, 1 φύλλο δάφνης, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες, τριμμένο χοντρό πιπέρι, αλάτι.

Ετοιμασία

  1. Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι.
  2. Ρίχνουμε το χυμό τριών πορτοκαλιών και τριών μανταρινιών, και το αφήνουμε να βράσει είτε στη χύτρα είτε στη κατσαρόλα.
  3. Αφού ετοιμαστεί, ρίχνουμε τα δαμάσκηνα το πολύ για 10 λεπτά βράσιμο.
Προσοχή: όχι περισσότερο γιατί τα δαμασκηνά λιώνουν και θα γίνουν πουρές.

Παρατήρηση: αν η σάλτσα έχει πολύ νερό της βάζουμε λίγο κόρν φλάουερ (ή βούτυρο) για να πήξει λίγο.
Αντε και καλή μας όρεξη!

Τη συνταγή συνιστά: ο Esco

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (8)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.