Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Χοιρινό με δαμάσκηνα
Υλικά
- Χοιρινό κρέας
- Χυμό τριών πορτοκαλιών
- Χυμό τριών μανταρινιών
- Δαμάσκηνα
- Λάδι
- Μαρινάδα:
|
|
Προετοιμασία
Μαρινάρουμε το κρέας (το αφήνουμε μέσα) για 24 ώρες σε μια κατσαρόλα με κόκκινο κρασί (ώσπου να το σκεπάσει-χύμα κρασί), μαζί με:1 κρεμμύδι , 1 καρότο, 1 μήλο, 1 αχλάδι,(κομμένα σε χοντρά κομμάτια) 1 πράσο, 1 ματσάκι σέλινο, μισή κουταλιά της σούπας μουστάρδα (κατά προτίμηση πικάντικη), 5 τριμμένους κόκκους μπαχαρικών, 1 φύλλο δάφνης, 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένες, τριμμένο χοντρό πιπέρι, αλάτι.
|
Ετοιμασία
- Βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα και το τσιγαρίζουμε με λίγο λάδι.
- Ρίχνουμε το χυμό τριών πορτοκαλιών και τριών μανταρινιών, και το
αφήνουμε να βράσει είτε στη χύτρα είτε στη κατσαρόλα.
- Αφού ετοιμαστεί, ρίχνουμε τα δαμάσκηνα το πολύ για 10 λεπτά βράσιμο.
Προσοχή: όχι περισσότερο γιατί τα δαμασκηνά λιώνουν και θα γίνουν
πουρές.
Παρατήρηση: αν η σάλτσα έχει πολύ νερό της βάζουμε λίγο κόρν φλάουερ (ή βούτυρο) για να πήξει λίγο.
Αντε και καλή μας όρεξη!
Τη συνταγή συνιστά: ο Esco
|
|