Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Ψαρονέφρι με κρέμα μουστάρδας
Υλικά |
|
Ετοιμασία
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C.
- Πλένουμε καλά τα ψαρονέφρια, τα στραγγίζουμε καλά και τα βάζουμε σκέτα (χωρίς λάδι και αλατοπίπερα) σε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
- Οταν ροδίσουν καλά από τη μια πλευρά τα γυρνάμε, χωρίς να τα τρυπήσουμε, ώστε να ροδίσουν καλά απ' όλες τις πλευρές.
- Τα βάζουμε σε ταψάκι, τα πασπαλίζουμε με λίγο δεντρολίβανο και τα βάζουμε στο φούρνο.
- Στο τηγάνι, χωρίς να το πλύνουμε, βάζουμε τα λαχανικά, προσθέτουμε μισό ποτηράκι
νερό και ελάχιστο λάδι και τα αφήνουμε να βράσουν.
- Οταν πιουν όλα τα νερά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα μυρωδικά (μια μύτη κουταλιού το καθένα) και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την κρέμα με τη μουστάρδα και ρίχνουμε το μείγμα στα λαχανικά.
- Μόλις πάρουν μια βράση, βγάζουμε το κρέας από το φούρνο, το περιχύνουμε με τα
λαχανικά, σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και σιγοψήνουμε για περίπου 20'.
- Βγάζουμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά.
Σερβίρετε με πατάτες ψητές στο αλουμινόχαρτο, ριζότο, πατάτες τηγανιτές ή
μια πράσινη σαλάτα.
Τη συνταγή συνιστά: η ΜΑΡΙΑ (δικής της εμπνεύσεως)
|
|