Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μακαρόνια με γαρίδες
Υλικά
- 2 σακουλάκια κατεψυγμένες γαρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- Ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 1 φύλλο δάφνη
- Βασιλικό ξερό (προαιρετικά)
- 1 pumaro ή και λίγο περισσότερο ανάλογα τη σάλτσα που θέλουμε
- Λάδι
- 1 πακέτο ζυμαρικά βιδάκι
|
|
Ετοιμασία
- Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες.
- Σοτάρουμε σε λαδάκι το κρεμμύδι και το σκόρδο.
- Προσθέτουμε το pumaro, τη δάφνη, τη ρίγανη, τον βασιλικό, αλάτι και το πιπέρι.
- Οταν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τις γαρίδες και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει χωρίς να έχει πολλά ζουμιά. Να είναι μια πηχτή σάλτσα.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά και αν θέλουμε τα ανακατεύουμε με τη σάλτσα ή σερβίρουμε
και περιχύνουμε από πάνω.
Σημείωση: Η σάλτσα μπορεί να φαγωθεί και μόνη της σαν σαγανάκι γαρίδες προσθέτοντας στο τέλος, όταν σβήσουμε τη φωτιά, μερικά τετράγωνα κομμάτια φέτα.
Τη συνταγή συνιστά: η Γιούλη (δικής της εμπνεύσεως)
|
|