www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Λαχανοντολμάδες στο φούρνο


Υλικά

  • 1 μεγάλο λάχανο (ίσα-ίσα να
  • χωράει στην μεγαλύτερη
  • κατσαρόλα μας)
  • 700 γρ. κιμά
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φακελάκι κουκουνάρια
  • 1/2 φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
  • 1 ποτηράκι κρασί
  • 1 κουταλιά πελτέ
  • 1 κουταλιά ζάχαρη
  • 1+1/2 φλιτζάνι ρύζι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά τριμμένο ξερό δυόσμο
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Κόβουμε "σκαφτά" το κοτσάνι του λάχανου, και το ζεματίζουμε σε αλατισμένο νερό, ώστε να χωρίσουμε τα φύλλα, αλλά και να μαλακώσουν αυτά ώστε να τυλίγονται.
  2. Στο μεταξύ σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι να γυαλίσει αλλά όχι να πάρει χρώμα.
  3. Προσθέτουμε τον κιμά, να σοταριστεί και αυτός και συνεχίζουμε με τα κουκουνάρια και τις σταφίδες.
  4. Τώρα είναι ίσως η πιο κατάλληλη στιγμή για τα μυρωδικά - πλην του μαϊντανού! Ρίχνουμε λοιπόν το δυόσμο, αλάτι και πιπέρι κατά το γούστο μας, αλλά και τη ζάχαρη και τον πελτέ.
  5. Οταν ο κιμάς έχει πια καβουρντιστεί, ρίχνουμε και το ρύζι να γυαλίσει κι αυτό.
  6. Στη συνέχεια, σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τον μαϊντανό.
  7. Σ'αυτό το σημείο το ρύζι πρέπει να είναι μισομαγειρεμένο.
  8. Τυλίγουμε τους ντολμάδες και τους στρώνουμε σε ταψί ή πυρέξ χωρίς να αφήνουμε κενά.
  9. Ρίχνουμε λίγο λάδι και τους ψήνουμε στους 200°C, 30-40 λεπτά.
Το λάχανο θα βγάλει υγρά για να ολοκληρωθεί το μαγείρεμα του ρυζιού, αλλά ίσως χρειαστεί να προσθέσετε λίγο νερό κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Αν θέλετε να έχει σάλτσα για το σερβίρισμα προσθέστε ένα φλιτζάνι νερό μέσα στο οποίο θα έχετε διαλύσει άλλη μια κουταλιά πελτέ.

Με αυτή τη γέμιση μπορείτε να γεμίσετε φέτες μελιτζάνας ψημένες στο γκρίλ ή τηγανισμένες, να τις τυλίξετε ρολά, και να τις ψήσετε προσθέτοντας τυρί να λιώσει.

Τη συνταγή συνιστά: η Αρχοντία (δικής της εμπνεύσεως)

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.