www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σπανάκι σουφλέ


Υλικά

  • 1/2 κιλό σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Ανηθο ψιλοκομμένο
  • 1 κούπα γάλα καυτό
  • 7 αυγά
  • 7 κουταλιές αλεύρι
  • 1/2 κούπα βούτυρο
  • Αλάτι



Ετοιμασία

  1. Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε το σπανάκι αφού το καθαρίσουμε και το πλύνουμε καλά και το βράζουμε για μερικά λεπτά. Μόλις βράσει το στραγγίζουμε πολύ καλά και το ψιλοκόβουμε.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και όταν λιώσει προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνέχεια ώστε να μην σβολιάσει.
  3. Προσθέτουμε το γάλα (καυτό), ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μία πηχτή κρέμα και προσθέτουμε το αλάτι.
  4. Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών σε ένα μπολ και τα ασπράδια σε ένα άλλο μπολ μέχρι να γίνουν μαρέγκα.
  5. Στην κατσαρόλα που έχουμε την κρέμα ρίχνουμε το σπανάκι, το κρεμμύδι, τον άνηθο, τους κρόκους των αυγών και τέλος την μαρέγκα.
  6. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και τα ρίχνουμε σε ένα σκεύος το οποίο έχουμε βουτυρώσει.
  7. Ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου και σερβίρουμε το φαγητό πολύ ζεστό γιατί αλλιώς υπάρχει κίνδυνος το σουφλέ μας να ''καθίσει''.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.