Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κεφτεδάκια Σμυρναίικα
Υλικά
- 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
- 1 φέτα άσπρο μπαγιάτικο ψωμί (το βρέχουμε και το στραγγίζουμε καλά με το χέρι)
- 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 3 κουταλιές τυρί τριμμένο
- 2 αυγά
- 1 κουταλιά ούζο
- 1 κουταλιά ντοματοπελτέ
- Μαιντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Αλεύρι
- 1/4 κούπα λάδι (για τους κεφτέδες) και λάδι για το τηγάνισμα
|
|
Ετοιμασία
- Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τα στραγγίζουμε καλά.
- Σε μία λεκάνη βάζουμε όλα τα υλικά, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και ζυμώνουμε καλά.
- Αφήνουμε το μίγμα για 2 ώρες περίπου, πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και από τις δύο πλευρές.
|
|