Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Κεφτέδες στο φούρνο
Υλικά |
|
Ετοιμασία
- Μουσκεύουμε το ψωμί στο γάλα (μόνο την ψίχα)και την στύβουμε καλά.
- Βάζουμε σε μία λεκάνη τον κιμά, τον μαϊντανό, τον άνηθο, την ρίγανη, τα αυγά, ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τον δυόσμο, το λάδι, το αλάτι και το ψωμί και ζυμώνουμε καλά.
- Αφήνουμε το μίγμα για μία ώρα περίπου.
- Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τα υπόλοιπα κρεμμύδια, τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τα σοτάρουμε για 10 λεπτά περίπου σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, αλάτι και ένα κουταλάκι κόκκινο πιπέρι.
- Πλάθουμε τους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους βάζουμε σε ένα ταψί στο οποίο προηγουμένως έχουμε στρώσει τα κρεμμύδια.
- Ρίχνουμε πάνω από τους κεφτέδες την ντομάτα, τα φύλλα της δάφνης το πιπέρι και ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 50 λεπτά περίπου. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο νερό ή κόκκινο κρασί.
|
|