www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Καροτόσουπα με πιιπερόριζα


Υλικά

  • 5 μεγάλα καρότα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 πατάτα
  • 1 κύβος ζωμός κότας ή μοσχαράκι
  • 1 φλυτζανάκι ψιλοκομένη πιπερόριζα
  • 1 κομμάτι κανέλα άτριφτη
  • 4 κουταλιές κάρδαμο ψιλοκομένο
  • 1 φλυτζανάκι ελαιόλαδο
  • 2 κούπες λευκό κρασί ξηρό
  • 2 λεμόνια
  • Αλάτι
  • 1 κoυταλάκι πάπρικα



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Λευκός ξηρός

Ετοιμασία

  1. Κόβουμε τα καρότα στα τέσσερα κατα μήκος και μετά φέτες (αφού τα καθαρίσουμε)
  2. Κόβουμε την πατάτα σε φέτες και το κρεμμύδι σε σχετικά χοντρά κομμάτια.
  3. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και, σε δυνατή φωτιά, τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα καρότα, την πατάτα, την πάπρικα και την πιπερόριζα.
  4. Μόλις ροδίσει το κρεμμύδι ρίχνουμε το κρασί και την κανέλα. Αφήνουμε να βράσουν για 3 λεπτά.
  5. Ρίχνουμε 6 φλιτζάνια νερό και τον κύβο (αν έχουμε φυσικό ζωμό από δικό μας βραστό ακόμα καλύτερα). Mόλις αρχίσει να βράζει χαμηλώνουμε τη φωτιά και μισοκλείνουμε το καπάκι. Αφήνουμε να βράσει για μισή περίπου ώρα.
Το φαγητό χρειάζεται παρακολούθηση. Το πόσο θα βράσει εξαρτάται από το πόσο μαλακά ή τραγανά θέλουμε τα καρότα. Σερβίρεται ζεστό αλλά και κρύο. Στο ζεστό δοκιμάστε το με το χυμό των δυο λεμονιών. Στο κρύο με ωμό ελαιόλαδο. (2-3 κουταλιές της σούπας). Και στις δύο περιπτώσεις ρίξτε από πάνω το ψιλοκομένο κάρδαμο.

Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.