www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κεφτέδες από όσπρια


Υλικά

  • Οσπρια (ρεβίθια, ή κίτρινη φάβα, ή ξερά μπιζέλια, ή κουκιά-ένα είδος κάθε φορά-)
  • Ένα κύβο λαχανικών ή αλάτι
  • 1 μέτρια ντομάτα τριμμένη για κάθε 250 γρ. όσπριου
  • 1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο για κάθε 250 γρ. όσπριου
  • Τριμμένη φρυγανιά όσο πάριε (περίπου 1/2 κούπα για κάθε 250 γρ. όσπριου)
  • Μπαχαρικά (πάπρικα, πιπέρι, μπούκοβο)
  • Μυρωδικά (ότι σας αρέσει όπως άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο)
  • Λίγη σόδα
  • Αλεύρι (για το τηγάνισμα)
  • Λάδι (για το τηγάνισμα)



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Λευκός Ξηρός
    -Ρετσίνα

Ετοιμασία

  1. Βράζουμε τα όσπρια μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προς το τέλος προσθέτουμε τον κύβο λαχανικών ή απλώς αλατίζουμε.
  3. Σουρώνουμε τα όσπρια, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα λιώνουμε με το πιρούνι (εκτός από τις φάβες).
  4. Βάζουμε τα βρασμένα όσπρια σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, τα δουλεύουμε καλά και αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για μία ώρα περίπου. (Αν θέλουμε μπορούμε να ετοιμάσουμε το μίγμα από την προηγούμενη μέρα).
  5. Πλάθουμε το μίγμα σε μεγάλους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε σε καυτό λάδι.
"Μετά από όσα ακούγονται για το κρέας (από χοληστερίνη έως τρελές αγαλάδες) ακόμα και τους κλασικούς κεφτέδες μπορούμε να τους δούμε κάπως αλλιώς!"
Κυριακή Διαμαντοπούλου
Τη συνταγή συνιστά: η Κυριακή Διαμαντοπούλου

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.