www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Καλαμαράκια γεμιστά (2)


Υλικά

  • 6 μεγάλα καλαμάρια
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσ. ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • 2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσ. ρύζι
  • 1 φλιτζάνι τσ. κρασί άσπρο αρετσίνωτο
  • αλάτι
  • άφθονο πιπέρι



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Λευκός ξηρός

Ετοιμασία

  1. Πλένετε και καθαρίζετε τα καλαμαράκια αφαιρώντας από μέσα τα εντόσθια και αποκόπτοντας το κεφάλι με τα μουστάκια από το υπόλοιπο σώμα. Ψιλοκόβετε τα μουστάκια, το κεφάλι και τα αυγά(αν υπάρχουν) και τα βάζετε στην άκρη.
  2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε για 2-3 λεπτά το ξερό κρεμμυδάκι. Ρίχνετε αμέσως τα ψιλοκομμένα καλαμαράκια και συνεχίζετε το τσιγάρισμα για 4-5 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους. Σβήνετε με το μισό κρασί και αμέσως ρίχνετε τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τον μισό μαϊντανό. Ανακατεύετε και σιγοψήνετε για 15 λεπτά.
  3. Προσθέστε 4 1/2 φλιτζάνια νερό και αφήνετε το φαγητό να βράσει καλά. Τότε ρίχνετε τις σταφίδες, το ρύζι και ανακατεύετε ζωηρά . Σιγοβράζετε με ανοιχτό το καπάκι της κατσαρόλας μέχρι να απορροφηθούν σχεδόν όλα τα υγρά. Τότε αλατοπιπερώνετε, κατεβάζετε από την φωτιά και αφήνετε την γέμιση να κρυώσει.
  4. Γεμίζετε τα καλαμαράκια με την βοήθεια ενός μικρού κουταλιού, όχι όμως μέχρι επάνω, έτσι ώστε να μπορούν να κλείσουν με μια σκληρή οδοντογλυφίδα χωρίς να «χυθεί» η γέμιση.
  5. Τοποθετείτε τα καλαμαράκια σε ένα πυρέξ. Πασπαλίζετε με τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνετε και περιχύνετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και κρασί. Σκεπάζετε με ένα αλουμινόχαρτο και ψήνετε σε δυνατό φούρνο για 30 λεπτά. Αφαιρείτε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 20 ακόμα λεπτά μέχρι να ροδίσουν από επάνω. Σερβίρετε τα καλαμαράκια χλιαρά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Η συνταγή συνελέχθη στα πλαίσια του προγράμματος ΑΡΓΩ και δημοσιεύεται κατόπιν αδείας του ΚΕΑ.
Τη συνταγή συνιστά: η Μυρσίνη Λαμπράκη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.