www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μπακαλιάρος παστός με αγριόχορτα και λαχανικά


Υλικά

  • 1 φύλλο μπακαλιάρου παστού κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 μάτσο φρέσκα πράσα (κεντανές), ή άγρια πράσα
  • 1 μεγάλο μάτσο μάραθα (αντί για μάραθα μπορείτε να βάλετε μαϊντανό και σέλινο)
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1/4 λάχανο μικρό, ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζάνια τσ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι. αλεύρι
  • πιπέρι



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Λευκός ξηρός
    -Ρετσίνα

Προετοιμασία

Κόβετε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια. Τον ξαλμυρίζετε σε άφθονο νερό που αλλάζετε 4-5 φορές για 8-10 ώρες.

Ετοιμασία

  1. Στραγγίζετε τον μπακαλιάρο και τον σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τηγανίζετε την επομένη σε ένα φλιτζάνι καυτό ελαιόλαδο , αφού προηγουμένως τον έχετε αλευρώσει.
  2. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε για 5-6 λεπτά σε αυτό το κρεμμύδι . Ρίχνετε τα υπόλοιπα χόρτα ψιλοκομμένα μαζί με την ντομάτα. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 35 λεπτά.
  3. Πριν ψηθούν τελείως, με ένα κουτάλι κάνετε λίγο χώρο ανάμεσα στα χόρτα και ρίχνετε τον τηγανητό μπακαλιάρο. Δεν ανακατεύετε καθόλου απλά πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 10 ακόμα λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον μπακαλιάρο με γαλέο.

Η συνταγή συνελέχθη στα πλαίσια του προγράμματος ΑΡΓΩ και δημοσιεύεται κατόπιν αδείας του ΚΕΑ.
Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία Μπαντινάκη

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.