Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μπακαλιάρος παστός με αγριόχορτα και λαχανικά
Υλικά
- 1 φύλλο μπακαλιάρου παστού κομμένο σε μικρά κομμάτια
- 1 μάτσο φρέσκα πράσα (κεντανές), ή άγρια πράσα
- 1 μεγάλο μάτσο μάραθα (αντί για μάραθα μπορείτε να βάλετε μαϊντανό και σέλινο)
- 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
- 2 ώριμες ντομάτες, ψιλοκομμένες
- 1/4 λάχανο μικρό, ψιλοκομμένο
- 2 φλιτζάνια τσ. ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι. αλεύρι
- πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός ξηρός -Ρετσίνα
|
|
Προετοιμασία
Κόβετε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια. Τον ξαλμυρίζετε σε άφθονο νερό που αλλάζετε 4-5 φορές για 8-10 ώρες.
|
Ετοιμασία
- Στραγγίζετε τον μπακαλιάρο και τον σκουπίζετε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τηγανίζετε την επομένη σε ένα φλιτζάνι καυτό ελαιόλαδο , αφού προηγουμένως τον έχετε αλευρώσει.
- Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο ρίχνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε για 5-6 λεπτά σε αυτό το κρεμμύδι . Ρίχνετε τα υπόλοιπα χόρτα ψιλοκομμένα μαζί με την ντομάτα. Προσθέτετε ένα φλιτζάνι νερό. Σκεπάζετε και σιγοψήνετε για 35 λεπτά.
- Πριν ψηθούν τελείως, με ένα κουτάλι κάνετε λίγο χώρο ανάμεσα στα χόρτα και ρίχνετε τον τηγανητό μπακαλιάρο. Δεν ανακατεύετε καθόλου απλά πασπαλίζετε με λίγο πιπέρι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει για 10 ακόμα λεπτά. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Μπορείτε να αντικαταστήσετε τον μπακαλιάρο με γαλέο.
Η συνταγή συνελέχθη στα πλαίσια του προγράμματος ΑΡΓΩ και δημοσιεύεται κατόπιν αδείας του ΚΕΑ.
Τη συνταγή συνιστά: η Μαρία Μπαντινάκη
|
|