Σχόλια επισκεπτών
- Θέμα: Γιουβαρλάκια
Από: Αβραάμ Παπαστρατής 3 / 2 / 2004
Δοκιμάστε τα γιουβαρλάκια με δυόσμο ( ξερό κατά προτίμηση )
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Γιουβαρλάκια
Από: Κατερίνα 3 / 2 / 2004
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου γιατί κι εγώ βάζω δυόσμο αποξηραμένο
στα γιουβαρλάκια, καθώς επίσης και ένα αυγουλάκι. Ξέρω πως δεν
συνηθίζεται αλλά μια φορά που ξεκίνησα για γιουβαρλάκια μετά
ξεχάστηκα και νόμιζα ότι θα έκανα μπιφτέκια (εμ! ένα μυαλό
χειμώνα-καλοκαίρι τί να σου κάνει) και αφού είχα ρίξει το ρύζι,
έριξα και το αυγό και είπα ότι βρέξει ας κατεβάσει. Λοιπόν,
έγιναν πολύ μαλακά και αφράτα και τώρα πια τα κάνω με αυγό γιατί
έτσι τα ζητά η οικογένεια.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Δυόσμος κι αβγό στα γιουβαρλάκια!
Από: Αγγέλα η Σαλονικιά 3 / 2 / 2004
Συμφωνώ. Από τη μιά ο δυόσμος τα κάνει πεντανόστιμα, από την
άλλη το αβγό είναι α-π-α-ρ-α-ί-τ-η-τ-ο ώστε να μη διαλύονται
κατά το βράσιμο! Βάλτε το και θα με θυμηθείτε!
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: Δυόσμος κι αβγό στα γιουβαρλάκια!
Από: ELINA 21 / 4 / 2005
δεν καταλαβαίνω το αυγό μπαίνει στον κιμα;
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: και βουτυρο
Από: MAPIA 12 / 1 / 2005
και βουτυρο ρίχνω στο ζουμί πού βράζει.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: ΚΑΙ ΜΕ ΜΠΟΛΙΚΟ ΜΑΙΝΤΑΝΟ
Από: Eλενη Β 12 / 1 / 2005
Δοκιμάστε να προσθέσετε στο νερό και αρκετό μαιντανό. Εγώ
συνήθως βάζω 2 ματσάκια (του μανάβη) πολυ ψιλοκομμένα και από
ένα φαγητό που τα παιδιά μου το έτρωγαν με το ζόρι έγινε από τα
πιο αγαπημένα τους.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Γιουβαρλάκια
Από: νιαμ-νιαμ 22 / 4 / 2005
Εγώ στον κιμά ρίχνω τα ασπράδια και τους κρόκους στο αυγολέμονο.
Κιμάς μοσχάρι-χοιρινό(υπερτερεί το χοιρινό) ή μόνο
χοιρινό.Νομίζω ότι έτσι γίνονται λίγο πιο μαλακά.
Ξέχασα να πω ότι μετά από τα βιουβαρλάκια αμέσως στην κατσαρόλα
ρίχνω extraλίγο ρύζιακόμα.Η σούπα γίνεται καταπληκτική.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: STYL-SOUPE
Από: DINA KYR. 31 / 3 / 2006
OPAIA PAEI MESA STO NERO PATATA KAI KAROTO.GINETAI SAN SOUPA
KAI PIZEI LOGO THS PATATAS SE SYNDIASMO ME TO ALEYRI.OPIOS EXEI
TO BIBLIO MAGEIRIKHS THS VEFAS MPOREI NA BREI TH SYNTAGH.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: `Κόκκινη παραλλαγή`
Από: betty 31 / 3 / 2006
Έχει δοκιμάσει κανείς την εκδοχή με κόκκινη σάλτσα?Η γιαγιά μου
ονόμαζε το συγκεκριμένο φαγητό "φαγητό νοσοκομείου" οπότε το
έφτιαχνε συνήθως με φρέσκες κόκκινες ντομάτες.Το αυγό δεν είναι
απαραίτητο, τα κάνω χωρίς κ δεν διαλύονται.Κάποιος μου έλεγε ότι
δεν του αρέσει αυτό το φαγητό γιατί είναι στην ουσία "βραστός
κιμάς",ένα μικρό ΤΙΡΡ είναι όταν πλάσουμε τα γιουβαρλάκια τα
ψήνουμε στο GRILL όσο να πάρουν ελαφρώς χρώμα κ μετά τα βράζουμε
κανονικά.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: diosmos?!?
Από: tzina 18 / 5 / 2006
na rwtisw kati?vazoume diosmo k maintano k an nai poso diosmo
sto peripou? tanx anyway
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Re: diosmos?!?
Από: athena 7 / 5 / 2007
Bazoyme h` to ena myrwdiko h` to allo. Den exw akoysei kapoion na bazei kai ta dyo.
Pantws kalh idea na to dokimasw na dw an tairiazei... an kai den nomizw..
Filika, Athena
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Φρυγανιές και πιπέρι
Από: Luculus 24 / 11 / 2006
Για να γίνει πιο αφράτος ο κιμάς τρίβουμε λίγη φρυγανιά στη ζύμη.
Επίσης κατά τη βράση προσθέτουμε και μερικούς κόκκους μαύρο πιπέρι.
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Königsberger Klopse ...
Από: Lamprini 13 / 5 / 2007
...Hackbällchen in Kapernsause . (μπαλάκια κιμά σε σάλτσας κάπαρης)
Τα γιουβαρλακια ειναι απο τις αγαπημένες μου σούπες. Τα έλεγα
"Σουπα με σουπάκια" οταν ημουν μικρουλακι καααποτε !
Σημερα έκανα την Γερμανική εκδοχή για γιουβαρλάκια . Την βρήκα
πολυ ενδιαφέρουσα και νοστιμη και την γράφω μπας και ενδιαφέρει
κανέναν.
500 γρμ κιμά μισό μοσχάρι-μισό χοιρινο
2 φέτες ψωμί μπαγιάτικες
1 κρεμμυδι
1 αυγο
μαιντανο
αλάτι πιπέρι
Σαλτσα
2 κουταλιες σουπας καπαρη απο βαζάκι
1 φυλλο δαφνης
1 κουταλια βουτυρο
1 κουταλια αλευρι ή κορν φλαουρ
100 γρμ κρεμα γαλακτος (την παρέλειψα εβαλα λιγο γαλα + 1 κορν
φλαουρ)
ζωμος βοδινου (προαιρετικα , εγω δεν εβαλα)
Ανακατευουμε ολα τα πρωτα υλικά οπως κανουμε και στα
γιουβαρλακια. Βάζουμε να βράσει καλά ο ζωμός ή σκετο νεράκι με το
φυλλο δάφνης . Οταν βρασει το νέρο ριχνουμε τα μπαλάκια μεσα
χαμηλώνουμε την φωτια και βράζουμε μεχρι να γινουν περιπου 20 λεπτα.
Οταν βράσουν αφαιρουμε απο την κατσαρόλα το ζουμάκι. Σε αλλη
κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι
ανακατευοντας συνέχεια οπως στην μπεσαμελ . Σιγα σιγα προσθέτουμε
το ζουμάκι που εχουμε κρατήσει . Βράζουμε για λίγα λεπτα να δέσει
το μείγμα και στο τέλος προσθέτουμε την κάπαρη , τη κρεμα η το
γάλα και λίγο χυμό λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε και κλείνουμε την
φωτιά . Τωρα προσθέτουμε τα κλοπσάκια ή γυρίζουμε το μειγμα της
σάλτσας στην κατσαρόλα που έχουμε τα κλοπσάκια . Ανακινουμε λιγο
την κατσαρόλα την αφηνουμε για 1-2΄ πανω στο ζεστό αλλα κλειστό
ματι και σερβίρουμε .
Οι Γερμανοί σερβίρουν συνήθως με πατάτες βραστές (Salzkartoffeln)
εμεις ως Ελληνες τα τρώμε σκέτα οπως τρώμε τα γεμιστά κολοκυθάκια
με κιμά και κρεμώδη σαλτσα.
Αρχοντομανούλα ΟΧΙ δεν γινονται στις θηκες των μαφινς !
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Γιουβαρλάκια καλοκαιρινά
Από: μαμα 13 / 5 / 2007
Υλικά:
1/2 κιλό κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 αυγό
1/2 φλυτζ.τσαγ. ρύζι
άλάτι πιπέρι
μαιντανό
λάδι
ντομάτα κομμένη κυβάκια ή τριμμένη
12 κομμάτια κεφαλογραβιέρα ή κάτι τέτοιο.
1 ταψάκι για μάφφινς 12 θέσεων
Ζυμώνουμε τα γιουβαρλάκια και τα πλάθουμε μεγαλούτσικα, όχι σαν
της σούπας, και λίγο πλακέ.
Ρίχνουμε σε κάθε θηκούλα λίγο λάδι, βάζουμε στον πάτο από ένα
γιουβαρλόνι και από πάνω ντομάτα. Αλατοπιπερώνουμε και τη
ντομάτα, της ρίχνουμε και μια πρέζα ζάχαρη, και αν μας αρέσει
και λίγο μοσχοκάρυδο, ή μπαχάρι. Ψήνουμε μέχρι να γίνει το ρύζι
και να σαλτσοποιηθεί κάπως η ντομάτα. Τα τελευταία λεπτά
βάζουμε πάνω από κάθε γιουβαρλόνι ένα κομμάτι τυρί να ροδίσει.
Τώρα αν θα βγαίνει εύκολα από τη θηκούλα είναι άλλο θέμα...
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
- Θέμα: Τουρμποκεφτεδες .
Από: Lamprini 13 / 5 / 2007
Αυτους τους εχω κανει στις θηκες των μαφφινς !
Υλικα
500 γρμ κιμά
1 κρεμμυδι ψιλοκομμενο
1 αυγο
1 ντομάτα ψιλοκομμενη
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
1 κουταλιά μουστάρδα πικάντικη
χρωματιστες πιπεριες ψιλλοκομένες
2 φετες ψωμι μπαγιάτικο ή γαλέτα
μαιντανό και ριγανη φρέσκια ή ξηρη
Αλάτι πιπέρι παπρικα
Φέτα ή αλλο τυρί για το γέμισμα
Ανακατευουμε ολα τα υλικά , εκτος της φέτας , μαζί και ζυμώνουμε
το μειγμα. Αφηνουμε να σταθεί στο ψυγείο για λιγο , το βγάζουμε
παίρνουμε ενα κομμάτι κιμά στην παλαμη μας το ανοιγουμε βαζουμε
την φέτα στο κέντρο και πλαθουμε μακρουλά χοντρουλα μπαλακια (πως
ειναι το κεφαλι της οικογενειας Σιμπσονς? τετοιο πραγμα) .
Αλειφουμε τις θήκες μαφινς με ελαιολαδο τα τοποθετούμε και
ψήνουμε για 20 λεπτα περιπου αναλογα και ποσο μεγάλα εχουμε κανει
τα τουρμποκεφτεδάκια . Εγω τα κανω τέρατα και ψηνω κανα 45λεπτο ,
στην αρχη πολυ δυνατα να κανουν κρούστα και μετα πιο σιγά .
[Απάντηση] | [Νέο σχόλιο ]
|