www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μπακαλιάρος φρέσκος με σέλινο


Υλικά

  • 1 κιλό μπακαλιάρος φρέσκος
  • 1 1/3 φλιτζάνια τσ. ελαιόλαδο
  • 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κιλό σέλινο κομμένο σε μέτρια κομμάτια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Λευκός ξηρός

Ετοιμασία

  1. Καθαρίζετε τον μπακαλιάρο, αφαιρώντας τα εντόσθια και τον κόβετε σε μέτρια κομμάτια.
  2. Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε το σέλινο, το βράζετε λίγο και το σουρώνετε. Το τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι για 7-9λεπτά.
  3. Παίρνετε μια καθαρή κατσαρόλα και βάζετε σε στρώσεις και εναλλάξ το σέλινο και το κρεμμύδι με το μπακαλιάρο, (σέλινο - μπακαλιάρο - σέλινο).
  4. Τέλος, προσθέτετε τη ντομάτα, λίγο ακόμα ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ένα φλιτζάνι νερό. Ψήνετε με κλειστό το καπάκι της κασταρόλας για 50-55 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Η συνταγή συνελέχθη στα πλαίσια του προγράμματος ΑΡΓΩ και δημοσιεύεται κατόπιν αδείας του ΚΕΑ.
Τη συνταγή συνιστά: ο Γιώργος Λουκάκης

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.