Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μπακαλιάρος φρέσκος με σέλινο
Υλικά
- 1 κιλό μπακαλιάρος φρέσκος
- 1 1/3 φλιτζάνια τσ. ελαιόλαδο
- 2 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
- 1 κιλό σέλινο κομμένο σε μέτρια κομμάτια
- 2 μεγάλα κρεμμύδια τριμμένα
- αλάτι
- πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
-Λευκός ξηρός
|
|
Ετοιμασία
- Καθαρίζετε τον μπακαλιάρο, αφαιρώντας τα εντόσθια και τον κόβετε σε μέτρια κομμάτια.
- Καθαρίζετε, πλένετε και κόβετε το σέλινο, το βράζετε λίγο και το σουρώνετε. Το τσιγαρίζετε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο και το κρεμμύδι για 7-9λεπτά.
- Παίρνετε μια καθαρή κατσαρόλα και βάζετε σε στρώσεις και εναλλάξ το σέλινο και το κρεμμύδι με το μπακαλιάρο, (σέλινο - μπακαλιάρο - σέλινο).
- Τέλος, προσθέτετε τη ντομάτα, λίγο ακόμα ελαιόλαδο, το αλάτι, το πιπέρι και ένα φλιτζάνι νερό. Ψήνετε με κλειστό το καπάκι της κασταρόλας για 50-55 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Σερβίρετε το φαγητό ζεστό.
Η συνταγή συνελέχθη στα πλαίσια του προγράμματος ΑΡΓΩ και δημοσιεύεται κατόπιν αδείας του ΚΕΑ.
Τη συνταγή συνιστά: ο Γιώργος Λουκάκης
|
|