www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ιμάμ μπαιλντί


Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μελιτζάνες
  • 6 κρεμμύδια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 3/4 κιλού ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 5 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Προαιρετικά μπεσαμέλ ή φέτες κασέρι



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις σχίζουμε κατά μήκος προσέχοντας να μην φτάσουμε μέχρι κάτω ούτε μέχρι τις άκρες.
  2. Αφήνουμε τις μελιτζάνες για 15 λεπτά περίπου σε αλατισμένο νερό, τις στραγγίζουμε και τις σκουπίζουμε καλά. Σε μία κατσαρόλα ή τηγάνι ρίχνουμε λίγες-λίγες τις μελιτζάνες και τις τηγανίζουμε ελαφρά.
  3. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, το αλάτι και το πιπέρι και τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
  4. Με ένα κουτάλι γεμίζουμε τις μελιτζάνες με το μείγμα και τις βάζουμε σε ένα ταψί (προαιρετικά τις σκεπάζουμε με την μπεσαμέλ ή τις φέτες το κασέρι).
  5. Ψήνουμε το φαγητό σε μέτριο φούρνο για 40 λεπτά περίπου.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.