www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Φιλέτα μπακαλιάρου με λεμόνι & χυμό πορτοκαλιού


Υλικά

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου
  • 1/2 κούπα λευκό ημίγλυκο κρασί
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 300 γρ. Κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 4 πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 2 λεμόνια κομμένα στα 4
  • Ανηθο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Λευκός Ξηρός
    -Λευκός Ημίξηρος

Προετοιμασία

60

Ετοιμασία

  1. Βάζουμε τα φιλέτα ψαριού στο σκεύος στο οποίο θα τα ψήσουμε.
  2. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τον χυμό του πορτοκαλιού, το σκόρδο, το κρασί, το αλάτι, το πιπέρι και τα κρεμμυδάκια, περιχύνουμε τα φιλέτα ψαριού και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου (τα γυρίσουμε 2-3 φορές).
  3. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 190 C και ψήνουμε τα ψάρια για 30' περίπου.
  4. Οσο τα φιλέτα ψήνονται τηγανίζουμε τα κολοκύθια και τα πράσα προσθέτοντας στο τηγάνι και το ξύσμα λεμονιού.
  5. Βάζουμε τα φιλέτα με τα κολοκύθια και τα πράσα σε μια πιατέλα, ρίχνουμε από πάνω ότι σάλτσα έμεινε στο ταψί και στολίζουμε με τα κομμένα λεμόνια και τον άνηθο.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.