www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μύδια αχνιστά


Υλικά




  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Λευκός ημίξηρος

Προετοιμασία

Αφήνουμε τα μύδια σε νερό για 1 ώρα περίπου.

Ετοιμασία

  1. Πλένουμε τα μύδια πολύ καλά, ξύνουμε το κέλυφος με προσοχή ώστε να φύγει το χνούδι και τα ξεπλένουμε πολύ καλά (3-4 νερά).
  2. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε λίγο περισσότερο από το μισό βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο.
  3. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μύδια, την δάφνη, το θυμάρι και το κρασί και αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει για 5 περίπου λεπτά με κλειστό καπάκι κουνώντας 2-3 φορές την κατσαρόλα.
  4. Όταν τα μύδια βράσουν και ανοίξουν (όσα δεν ανοίγουν τα πετάμε) βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και στραγγίζουμε το ζουμί 2 φορές χρησιμοποιώντας τουλπάνι ή γάζα (ώστε να μην περάσει καθόλου άμμος από τα μύδια).
  5. Διατηρούμε τα βρασμένα μύδια ζεστά.
  6. Βάζουμε το νερό σε μία άλλη κατσαρόλα και το βράζουμε ώστε να μείνει το 1/3 περίπου. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το υπόλοιπο βούτυρο χτυπώντας το καλά.
  7. Βάζουμε τα μύδια σε βαθιά ατομικά σκεύη, τα περιχύνουμε με την σάλτσα και τα πασπαλίζουμε με θυμάρι.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.