www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Μύδια με κρασί


Υλικά




  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Λευκός ημίξηρος
    -Λευκός ξηρός

Προετοιμασία

Αφήνουμε τα μύδια σε νερό για 2 ώρες περίπου.

Ετοιμασία

  1. Πλένουμε τα μύδια πολύ καλά, ξύνουμε το κέλυφος με προσοχή ώστε να φύγει το χνούδι και τα ξεπλένουμε πολύ καλά (2-3 νερά).
  2. Βάζουμε σε μία κατσαρόλα νερό και ρίχνουμε τα μύδια να αχνιστούν. Όταν ανοίξουν τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
  3. Το νερό το στραγγίζουμε 2 φορές χρησιμοποιώντας τουλπάνι ή γάζα (ώστε να μην περάσει καθόλου άμμος από τα μύδια) και κρατάμε μία κούπα.
  4. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια.
  5. Προσθέτουμε τις πιπεριές, το αλάτι, το πιπέρι, το μπούκοβο και ανακατεύουμε καλά.
  6. Στο νερό που έχουμε στραγγίσει διαλύουμε την μουστάρδα και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα μαζί με πολύ λίγη ζάχαρη.
  7. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 6-7 λεπτά, προσθέτουμε τα μύδια, το κρασί και τον μαϊντανό και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει το φαγητό μας με τα υγρά του.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (1)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.