www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Καλαμαράκια γεμιστά


Υλικά

  • 15 μέτρια καλαμαράκια
  • 1/2 κούπα ρύζι καρολίνα
  • 8 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 8 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 3/4 της κούπας κρασί άσπρο
  • 1 κούπα λάδι (όχι γεμάτη)
  • 3 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες (προαιρετικά)
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές κέτσαπ ή 1 κουταλιά κέτσαπ και 1 κουταλιά πελτέ
  • Κόκκινο πιπέρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Δύο λεμόνια



Ετοιμασία

  1. Πλένουμε καλά το ρύζι.
  2. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα καλαμάρια.
  3. Τα κεφάλια, τα πλοκάμια και τα πτερύγια τα αφαιρούμε και τα ψιλοκόβουμε.
  4. Βάζουμε την κατσαρόλα με το λάδι σε δυνατή φωτιά και όταν κάψει το λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με τα φρέσκα κρεμμυδάκια.
  5. Στην συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κεφάλια, τα πτερύγια και τα πλοκάμια, το αλάτι και το πιπέρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να φύγει το νερό.
  6. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και ρίχνουμε το ρύζι, την πιπεριά, το κόκκινο πιπέρι, τo κέτσαπ, τον μαϊντανό.
    Ως τώρα έχουμε φτάξει τη γέμιση.
  7. Βάζουμε την γέμιση σε ένα σουρωτήρι, γεμίζουμε τα καλαμαράκια και τα βάζουμε στο ταψί.
  8. Στο ζουμί που έχει μείνει ρίχνουμε το κρασί και το λεμόνι και περιχύνουμε τα καλαμαράκια.
  9. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Ρύζι πιλάφι
  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά το ρύζι.
  2. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε να βράσει αλατισμένο νερό. Μόλις το νερό αρχίσει να κοχλάζει ρίχνουμε το ρύζι και το αφήνουμε να βράσει για 15 περίπου λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Καλό είναι να μήν βασιζόμαστε και πολύ στο ρολόι αλλά να δοκιμάζουμε πού και πού για να δούμε αν είναι έτοιμο. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.
  3. Οταν γίνει το ρύζι το στραγγίζουμε σε ένα τρυπητό και ξαναρίχνουμε το ρύζι στην κατσαρόλα.
  4. Σε ένα τηγάνι βάζουμε το λάδι και όταν κάψει (αν θέλουμε βάζουμε στο τηγάνι και ένα κομμάτι κεφαλοτύρι) το ρίχνουμε πάνω από το ρύζι. Ανακατεύμε λίγο για να ποτίσει όλο το ρύζι.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.