www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Αρνάκι με φραγκοστάφυλλα


Υλικά

  • 1 κιλό αρνίσιο φιλέτο
  • 6 κουταλιές ζελέ φραγκοστάφυλου (υπάρχει σε κονσέρβα)
  • 2 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 κούπα χυμό από κόκκινο σταφύλι ή ελαφρύ κόκκινο κρασί
  • Φύλλα δενδρολίβανου



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Ερυθρός ημίγλυκος
    -Ερυθρός ημίξηρος

Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε το κρέας από το λίπος και το κόβουμε σε στρογγυλές φέτες μέτριου πάχους.
  2. Ετοιμάζουμε μαρινάτα ρίχνοντας λίγο από τον χυμό ή το κρασί στον ζελέ φραγκοστάφυλλου και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα μας να γίνει λείο. Στην συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά και το υπόλοιπο κρασί (ή χυμό).
  3. Βάζουμε την μαρινάτα σε ένα βαθύ σκεύος, προσθέτουμε λίγα φύλλα δενδρολίβανου και το κρέας, σκεπάζουμε το σκεύος μας και το αφήνουμε για 2 1/2 ώρες στο ψυγείο.
  4. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και όταν κάψει τηγανίζουμε το κρέας (αφού το στραγγίσουμε) για μερικά λεπτά σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές.
  5. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το κρέας να ψηθεί για μερικά λεπτά ακόμη.
  6. Βγάζουμε το κρέας από το τηγάνι και το κρατάμε ζεστό.
  7. Προσθέτουμε στο τηγάνι την μαρινάτα και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει μέχρι να εξατμιστεί και να μείνει περίπου η μισή. Σερβίρουμε τα φιλέτα με ρύζι ή βραστές πατάτες και γαρνίρουμε με φύλλα δενδρολίβανου.


Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (2)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.