www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γαριδόσουπα


Υλικά




Ετοιμασία

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το ωμό ψάρι, την δάφνη, το κρεμμύδι, τα κελύφη και κεφάλια από τις γαρίδες, προσθέτουμε ένα λίτρο περίπου νερό (όχι περισσότερο), αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για μισή ώρα περίπου και το περνάμε από λεπτή σίτα.
  2. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε το μάραθο και το αφήνουμε να σιγοψηθεί για 10 λεπτά περίπου.
  3. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς και ρίχνουμε λίγο-λίγο το ζουμί από τα ψάρια. Αφήνουμε την σούπα να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου (μέχρι να μαλακώσει το μάραθο).
  4. Μόλις κρυώσει λίγο η σούπα την περνάμε από το μπλέντερ, την ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα, προσθέτουμε τις γαρίδες και την κρέμα γάλακτος και την ζεσταίνουμε (προσοχή να μην βράσει).
  5. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και λίγο φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.