www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Καροτόσουπα (ινδική)


Υλικά

  • Για την σούπα:
    • 450 γρ. καρότα ψιλοκομμένα
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 4 κούπες κοτόζουμο
    • 25 γρ. βούτυρο
    • 2 κουταλάκια garam masala
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
  • Για γαρνίρισμα:
    • 15 γρ. βούτυρο
    • 50 γρ. διάφορους αλατισμένους ξηρούς καρπούς
    • 50 γρ. δημητριακά (χωρίς ζάχαρη)
    • 1/2 κουταλάκι κύμινο σε σπόρους
    • Φυλλαράκια μαϊντανού



Ετοιμασία

Σούπα:
  1. Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά περίπου με το καπάκι κλειστό.
  2. Προσθέτουμε το garam masala, ανακατεύουμε για λίγο, ρίχνουμε το κοτόζουμο και αφήνουμε την σούπα να σιγοβράσει για 45 λεπτά με το καπάκι κλειστό,
  3. Μόλις κρυώσει λίγο η σούπα την περνάμε από το μπλέντερ, την ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα και την ζεσταίνουμε (προσοχή να μην βράσει).
Γαρνιτούρα:
  1. Σε ένα τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς, τα δημητριακά, τους σπόρους του κύμινου και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  2. Βάζουμε την σούπα στα πιάτα και από πάνω ρίχνουμε την γαρνιτούρα που ετοιμάσαμε και τα φυλλαράκια μαϊντανού.


Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.