www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κιμάς με φέτες ψωμιού


Υλικά

  • Για την βάση:
    • 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
    • 1 κούπα νερό ή ζωμό κρέατος
    • 1/4 της κούπας κρασί κόκκινο
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 καρότο τριμμένο
    • 125 γρ. μανιτάρια σε φέτες
    • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
    • 3 κουταλιές κορνφλάουρ
    • Αλάτι
    • Πιπέρι
  • Για την επικάλυψη:
    • 1 στενόμακρη φρατζόλα ψωμιού (γαλλική μπακέτα κατά προτίμηση) κομμένη σε χοντρές φέτες
    • 50 γρ. βούτυρο που να έχει μαλακώσει
    • μουστάρδα με κόκκους σιναπιού
    • 130 γρ. γραβιέρα τριμμένη



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Ερυθρός ημίξηρος
    -Ερυθρός ξηρός

Ετοιμασία

Βάση:
  1. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά.
  2. Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, το καρότο, τα μανιτάρια, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου. Προς το τέλος προσθέτουμε το κρασί.
  3. Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε λίγο νερό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς, αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση (αν χρειάζεται το αφήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πιει όλο το ζουμί) και το βάζουμε στο σκεύος που θα το ψήσουμε.
Επικάλυψη:
  1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ το βούτυρο και την γραβιέρα και αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού πρώτα με την μουστάρδα και μετά με το μίγμα μας.
  2. Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού πάνω από τον κιμά και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου στους 20° C. (ή για λίγο στο γκριλ μέχρι να ροδίσει το ψωμί).


Τα δυσεύρετα υλικά θα βρείτε εδώ

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.