www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Κιμάς με ξηρούς καρπούς


Υλικά

  • Για την βάση:
    • 700 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
    • 1 1/2 κούπα νερό ή ζωμό κρέατος
    • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
    • 1 καρότο τριμμένο
    • 2 κοτσάνια σέλινου κομμένο σε λεπτές ροδέλες
    • 3 κουταλιές κορνφλάουρ
    • 1 κουταλάκι αλάτι
    • Πιπέρι
  • Για την επικάλυψη:
    • 75 γρ. αλεύρι
    • 50 γρ. βούτυρο κομμένο σε κομματάκια
    • 50 γρ. ψίχουλα ψωμιού
    • Μαϊντανός ψιλοκομμένος



Ετοιμασία

Βάση:
  1. Σε μία κατσαρόλα τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και τον κιμά.
  2. Προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό, το καρότο, το σέλινο, το αλάτι και το πιπέρι, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 ώρα περίπου.
  3. Διαλύουμε το κορνφλάουρ σε λίγο νερό, το ρίχνουμε στην κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς, αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση (αν χρειάζεται το αφήνουμε 2-3 λεπτά μέχρι να πιει όλο το ζουμί) και το βάζουμε στο σκεύος που θα το ψήσουμε.
Επικάλυψη:
  1. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το βούτυρο και το τρίβουμε με τα δάχτυλά μας μέχρι να γίνει τριφτό.
  2. Προσθέτουμε το ψωμί και τον μαϊντανό, τα ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το μίγμα μας πάνω από τον κιμά.
  3. Βάζουμε το φαγητό στο φούρνο και το ψήνουμε 40 λεπτά περίπου στους 190° C.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή | Εμφάνιση τών σχολίων (11)

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.