Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
|
Tips &
Tricks της κουζίνας
|
Μπριζόλες χοιρινές με μανιτάρια
Υλικά
- 8 χοιρινές μπριζόλες
- 1/2 κιλό πατάτες στρογγυλές μικρές
- 1/2 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
- 100 γρ. πράσινες ελιές κομμένες στην μέση
- 150 γρ. βούτυρο
- 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
- 1/2 κιλό ντομάτες τριμμένες
- 150 γρ. κεφαλογραβιέρα κομμένη σε μικρούς κύβους
- 1 ποτήρι μαύρο κρασί
- Λίγο θυμάρι
- Λάδι για τηγάνισμα
- Αλάτι
- Πιπέρι
|
- Για ποτό προτείνουμε:
- Ερυθρός ημίξηρος -Ερυθρός ξηρός
|
|
Ετοιμασία
- Πλένουμε τις μπριζόλες, τις αφήνουμε να στραγγίσουν, τις σοτάρουμε σε ένα τηγάνι με το βούτυρο και τις στρώνουμε σε ένα ταψί.
- Καθαρίζουμε τις πατάτες και τα κρεμμύδια, τα τηγανίζουμε ελαφρά και τα βάζουμε πάνω από τις μπριζόλες.
- Ανακατεύουμε τα μανιτάρια, τις ελιές, το τυρί, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι και τα ρίχνουμε πάνω από τις πατάτες και τα κρεμμύδια.
- Στο τηγάνι που σοτάραμε τις μπριζόλες ρίχνουμε το κρασί και τις ντομάτες, αφήνουμε να βράσουν για λίγα λεπτά και ρίχνουμε την σάλτσα μας στο ταψί.
- Σκεπάζουμε το φαγητό μας με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 1- 1/2 ώρα περίπου σε μέτριο φούρνο.
|
|