www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Σπανάκι με κρέας


Υλικά

  • 1 1/2 κιλό μοσχάρι κομμένο σε μερίδες
  • 1 1/2 κιλό σπανάκι
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 3/4 της κούπας βούτυρο
  • τον χυμό 2 λεμονιών περίπου
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε, στραγγίζουμε καλά το κρέας, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στην κατσαρόλα με το βούτυρο να τσιγαριστεί.
  2. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια και μόλις μαραθούν ρίχνουμε στην κατσαρόλα 2 κούπες περίπου ζεστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 1 1/2 ώρα περίπου.
  3. Καθαρίζουμε και πλένουμε τα σπανάκια, τα κόβουμε και τα βάζουμε σε άλλη κατσαρόλα με νερό που βράζει για να ζεματιστούν.
  4. Στραγγίζουμε τα σπανάκια, βγάζουμε το κρέας από την κατσαρόλα με μια τρυπητή κουτάλια, ρίχνουμε στην κατσαρόλα το σπανάκι, αλατοπιπερώνουμε αν χρειάζεται, βάζουμε από πάνω το κρέας και βράζουμε το φαγητό μας για λίγη ώρα ακόμα (αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό).
  5. Μόλις γίνει το φαγητό, χτυπάμε σε ένα πιάτο τα αυγά, προσθέτουμε λίγο-λίγο το λεμόνι συνεχίζοντας το χτύπημα. Παίρνουμε με μία κουτάλα λίγο-λίγο από το ζουμί της κατσαρόλας και το ρίχνουμε σιγά-σιγά στο αυγολέμονο χτυπώντάς το συνέχεια.
  6. Περιχύνουμε το φαγητό με το αυγολέμονο και το αφήνουμε να πάρει μια βράση ακόμη.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.