www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Γαλοπούλα με δενδρολίβανο και ντραμπουί


Υλικά

  • 1 γαλοπούλα (και τα εντόσθια ψιλοκομμένα)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Σέλινο (ρίζες και φύλλα) ψιλοκομμένο
  • 1 μήλο κομμένο σε ροδέλες και βρασμένο
  • 120 γρ. ψίχα ψωμιού
  • 3 κουταλιές βούτυρο
  • 25 γρ. κουάκερ
  • 3 κουταλάκια δεντρολίβανο
  • 2 κουταλάκια ντραμπουί
  • 1 αυγό
  • Λίγο λάδι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



  • Για ποτό προτείνουμε:
    -Ροζέ
    -Ερυθρός ημίξηρος

Ετοιμασία

  1. Πλένουμε και καθαρίζουμε την γαλοπούλα και την αλατοπιπερώνουμε μέσα και έξω.
  2. Σε μία κατσαρολίτσα βάζουμε το μπέικον με λίγο λάδι να σοταρισθεί , ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σέλινο και μετά από 2-3 λεπτά προσθέτουμε το μήλο και 1 κουταλιά βούτυρο.
  3. Μόλις λιώσει το βούτυρο προσθέτουμε τα εντόσθια, το ψωμί, το κουάκερ, το αυγό, το δενδρολίβανο, το αλάτι και το πιπέρι, ανακατεύουμε προσεκτικά και αφού πάρουν μια δυο βράσεις σβήνουμε με ντραμπουί.
  4. Γεμίζουμε την γαλοπούλα, την ράβουμε και την ψήνουμε σε μέτρο φούρνο μέχρι να γίνει.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή



Σχόλια επισκεπτών


Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.