www.hungry.gr  Για τους φίλους τής γεύσης.
Ταχεία αναζήτηση   Βοήθεια
Φαγητα Σάλτσες & Κρέμες Σαλάτες Γλυκά Μπαχαρικά Tips O έρωτας... | Κάβα,μπάρ
Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic


Πιάτα με κύριο υλικό:

Και συγκεκριμένα:
Τρόπος μαγειρέματος:
Επιπλέον να είναι:
Νηστίσιμο
Vegetarian
Αφροδισιακό
Πρόχειρο
Tip: Πατώντας απλώς το κουμπί παίρνετε όλα τα φαγητά
Πιάτα από την:
κουζίνα


Λεξικό όρων κουζίνας:
Αναζήτηση



Tips & Tricks
της κουζίνας

Ρύζι με αμύγδαλα και σουσάμι


Υλικά

  • 100 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 900 γρ. ρύζι (καφέ)
  • 1,5 κιλό ζωμό από κοτόπουλο
  • 4 φύλλα δάφνης
  • 100 γρ. καβουρδισμένα αμύγδαλα
  • 60 γρ. καβουρδισμένο σουσάμι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι



Ετοιμασία

  1. Λιώνουμε το μισό βούτυρο σε μία ρηχή κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια για 4 λεπτά περίπου.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και μετά από 1 λεπτό προσθέτουμε τον ζωμό από το κοτόπουλο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και το πιπέρι.
  3. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει.
  4. Πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο, τα αμύγδαλα και το σουσάμι.

Εκτύπωση Στείλτε τη συνταγή σε κάποιον που θα τού αρέσει...
Εκτύπωση Αποστολή


Σχολιάστε τη συνταγή

Επικοινωνία | Editorial | Κεντρική σελίδα | Forum | Η δική σας συνταγή | Traffic

© Copyleft: A. Kanavouras 2001. All lefts reserved.